04.09.2020

Інформаційно-технологічний супровід (вересень 2020 року)

У цьому інформаційному листі:

1. Важлива інформація

2. Дайджест нових матеріалів, опублікованих з моменту попереднього огляду

3. Ціни

 


1. ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Планова зміна цін і складу пакетів сервісів ІТС

Новиною від 20.05.2020 року було оголошено про:

  • зміну складу тарифних пакетів онлайн-сервісів ІТС ("ІТС ТЕХНО" і "ІТС ПРОФ") з липня 2020 року
  • початок продажів нових пакетів онлайн-сервісів ІТС:
    • "Тех.підтримка" і онлайн-сервісу "RDI Service" з липня 2020 року
    • "Бухгалтерський", "FREDO" для юридичних та фізичних осіб з серпня 2020 року
  • спрощення правил оформлення підписок на сервіси "FREDO Звіт" і "FREDO ДокМен" з серпня 2020 року
  • планове підвищення цін на:
    • пакети онлайн-сервісів "ІТС ТЕХНО", "ІТС ПРОФ", "ІТС ДЛЯ ВІДДАЛЕНОГО ОФІСУ", апгрейд з "ІТС ТЕХНО" на "ІТС ПРОФ" з липня 2020 року
    • сервіси "FREDO Звіт" і "FREDO ДокMен" з серпня 2020 року
    • сервіс "ІТС Галузевий" з вересня 2020 року

Всі договори, які починаються до зазначеного місяця підвищення цін, діють до закінчення договору без додаткових доплат. Як і раніше діє програма лояльності, за якою користувачі пакету онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ" при укладанні чергового договору "ІТС ПРОФ" отримують знижку в залежності від дати закінчення і тривалості попереднього договору.

Детальніше про склад пакетів онлайн-сервісів ІТС, умови їх розповсюдження, ціни і програми лояльності описано в зазначеній вище новині.

 

Запрошуємо на онлайн-семінар "Лекторій"

Запрошуємо на онлайн-семінар "Лекторій" на тему "Автомобіль на підприємстві", який відбудеться 15 вересня 2020 року в рамках інформаційно-технологічного супроводу (ІТС) користувачів.

Онлайн-семінар БЕЗКОШТОВНИЙ для користувачів пакетів онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ", "Тех.підтримка", "Бухгалтерський"!

Ознайомитися з детальною програмою, а також зареєструватися на онлайн-лекторій можна на сайті Всеукраїнської громадської організації "Спілка автоматизаторів бізнесу".

 

Доступ до сервісу ІС ІТС

Усі користувачі, які мають пакети онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ", "Тех.підтримка", "ІТС ДЛЯ ВІДДАЛЕНОГО ОФІСУ", а також договір ІТС для Партнерів, отримують повний доступ до сервісу інформаційної системи ІТС на сайті. Користувачі пакету "ІТС ТЕХНО" отримують доступ до сервісу інформаційної системи ІТС в обмеженому обсязі (тільки до онлайн-документації з продуктів для автоматизації бізнесу).

Доступ на сайт відкривається на час дії пакетів сервісів ІТС.

До уваги користувачів і партнерів!

Доступ до ІС ІТС здійснюється з використанням облікового запису Порталу ІТС. Тобто окремої реєстрації на сайті інформаційної системи ІТС не потрібно, користувач заходить на сайт з тим же логіном і паролем, що і на Портал ІТС.

Як зареєструватися на Порталі ІТС, описано в розділі "Як отримати доступ до інформаційної системи ІТС".

Перевірити реєстрацію договору ІТС можна в особистому кабінеті Порталу ІТС в розділі "Договори".

З усіх питань щодо роботи з інформаційною системою ІТС і сайту its.1c.ua звертайтеся за адресою web-its@1c.ua.

Питання про роботу Порталу ІТС можна задавати на webits-info@1c.ua.

 


2. ДАЙДЖЕСТ НОВИХ МАТЕРІАЛІВ, ОПУБЛІКОВАНИХ  З МОМЕНТУ ПОПЕРЕДНЬОГО ОГЛЯДУ

Методична підтримка типових рішень BAS

У поточному випуску користувачам рішень "BAS Бухгалтерія" та "BAS Бухгалтерія КОРП" рекомендуємо ознайомитися з порядком оформлення додаткових витрат на придбання об'єктів основних засобів, оплачених через підзвітну особу, методиками розподілу суми амортизації за рахунками та об'єктами аналітичного обліку та зміни параметрів нарахування амортизації основних засобів. Також представлено методику відображення надходження та прийняття до обліку нематеріальних активів.

Рекомендуємо ознайомитися з методиками та прикладами випуску одного найменування готової продукції за декількома номенклатурними групами та випуску напівфабрикатів і готової продукції, до складу якої включені випущені напівфабрикати.

Для користувачів представлено порядок обміну неподібними запасами, які мають однакову та різну справедливу вартість.

Цікавим для ознайомлення буде порядок заповнення податкових накладних для коректного відображення умовних індивідуальних податкових номерів.

Користувачам рішення "BAS Бухгалтерія" рекомендуємо ознайомитися з порядком застосування і прикладами відображення податкової соціальної пільги у різних випадках, а також із порядком нарахування щомісячної та разової матеріальної допомоги співробітнику.

Користувачам програм "BAS ERP", "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Бухгалтерія КОРП" рекомендуємо ознайомитися з методиками відкликання співробітників з відпустки, утримання суми в рахунок повернення позики, а також нарахування і розрахунку премії за підсумками роботи за рік відсотком.

Для користувачів рішень "BAS ERP" та "BAS Комплексне управління підприємством" представлено порядок введення початкових залишків малоцінних активів, які перебувають в експлуатації.

Користувачам програми "BAS Малий бізнес" рекомендуємо ознайомитися зі статтями, автором яких є Анна Федосюк, спеціаліст-консультант компанії "Хвоя Інтегра". В матеріалах представлені різні аспекти використання прикладного рішення для автоматизації ключових процесів на підприємствах малого бізнесу. У поточному випуску у розділі "Робота з документами та довідниками, сервісні функції" представлено порядок додавання форми робочого столу "Пульс бізнесу" на початкову сторінку програми для можливості оперативного аналізу інформації про стан справ на підприємстві. У розділі "Торговельні операції" опубліковано порядок приймання оплати від клієнта у роздрібній торгівлі і формування касового чеку авансом за майбутню купівлю.

Для користувачів усіх типових програм для автоматизації бізнесу оновлено архів курсів валют за попередній рік, що завантажується з сайту ІТС. У поточному випуску опубліковано архів курсів валют за період "вересень 2019 р. – серпень 2020 р.".

 

Консультації з питань роботи рішень BAS

Розділ доповнено переліком рекомендацій та відповідей на питання щодо роботи рішень "BAS".

 

Поради лінії консультацій щодо роботи в рішеннях "1С:Підприємства"

У розділі оновлено перелік рекомендацій і відповідей на питання щодо роботи прикладних рішень "1С:Підприємства".

 

Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами

У довіднику "Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами" у розділі "Методичні рекомендації з використання сервісу "FREDO Звіт" опубліковано порядок створення звітів до Нацбанку для небанківських фінансових установ, підписання їх електронним підписом (ЕП) та відправки на спеціальний ресурс Національного банку України.

З моменту попереднього огляду випущено версії "FREDO": 01.03.007 – 01.03.009.

 

Сервіс електронного документообміну FlyDoc

Розділ "Консультації з питань роботи модулю FlyDoc" доповнено новими відповідями на питання з роботи сервісу.

Також у довіднику оновлено "Інструкцію користувача FlyDoc".

Детальніше з описом сервісу, його перевагами, умовами отримання можна ознайомитися на сторінці сервісу на Порталі ІТС.

 

Консультації аудитора

Довідник "Консультації аудитора" доповнено новими консультаціями з питань бухгалтерського, податкового та кадрового обліку, наданими в рамках сервісу "Консультації аудитора". Для ознайомлення з матеріалами довідника необхідна наявність пакету онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ" або "Бухгалтерський".

Поставити запитання аудитору, в тому числі для допомоги у формуванні запиту до ДПС, можна за адресою answ_audit@1c.ua або за допомогою web-форми з особистого кабінету на сайті ІТС.

Зверніть увагу, з липня 2020 р. користувачі, які мають діючий договір "ІТС ПРОФ", а з серпня 2020 р. користувачі, які мають діючий договір "Бухгалтерський", можуть щомісячно ставити запитання аудитору. Детальніше

Детальніше про сервіс "Консультації аудитора" та умови його надання можна дізнатися на сторінці сервісу на Порталі ІТС.

 

Консультації для бухгалтера

Розділ "Фінансова звітність" довідника "Регламентована звітність" доповнено новим матеріалом "Звіт про власний капітал (форма № 4)". У ньому на підставі діючих нормативних документів, що регулюють бухгалтерський облік, наведено алгоритм заповнення форми № 4.

Також розділ доповнено новим матеріалом "Звіт про рух грошових коштів". У ньому на підставі діючих нормативних документів, що регулюють бухгалтерський облік, наведено алгоритм заповнення "Звіту про рух грошових коштів (за прямим методом)" (форма № 3) та "Звіту про рух грошових коштів (за непрямим методом)" (форма № 3-н).

Тема відпусток актуальна на підприємстві незалежно від сезону року. У зв'язку з чим питання розрахунку сум відпускних, а також їх документального оформлення, завжди актуальні. Часті зміни законодавства зачіпають в тому числі і відпускні питання, в зв'язку з чим актуалізовано підрозділи "Документальне оформлення відпустки", "Умови надання відпустки" та "Розрахунок відпускних" розділу "Відпустки" довідника "Праця і заробітна плата".

Опубліковано чергові коментарі методистів до нормативних документів. Звертаємо увагу на найбільш важливі:

  • Коментар від 21.08.2020: Мінфін України вніс зміни до Інструкції про порядок нарахування і сплати ЄСВ. Детальніше
  • Коментар від 18.08.2020: Мінфін України виклав у новій редакції Порядок обміну електронними документами з контролюючими органами. Детальніше
  • Коментар від 12.08.2020: Верховна Рада України внесла зміни до Податкового кодексу України щодо ведення фізичними особами - підприємцями обліку доходів і витрат. Детальніше

Опубліковано відеоматеріали доповідей семінарів "Лекторій":

  • від 13 серпня 2020 року, який був присвячений практиці оподаткування ПДФО та військовим збором у 2020 році, соціальному страхуванню та звітності з ЄСВ
  • від 27 серпня 2020 року, який був присвячений участі у тендерах в умовах нової редакції Закону "Про публічні закупівлі"

Переглянути відеоматеріали можуть користувачі, які мають пакети онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ", "Тех.підтримка" або "Бухгалтерський".

У розділі "Періодика і книги" опубліковано матеріали журналів "Бухгалтер" Олександра Кірша № 29-32 за 2020 рік.

Додано нові консультації та відповіді на питання в довідник "Дебет-Кредит. Питання і консультації".

У довіднику "Календар бухгалтера" представлена інформація про терміни сплати податків і зборів, а також терміни подачі фінансової, податкової, статистичної звітності у вересні 2020 року.

На сайті ІТС представлена актуальна станом на 28.08.2020 р. нормативно-правова база "ЛІГА:ЗАКОН. Інформаційно-правова підтримка", підготовлена ІАЦ "Ліга".

 

Консультації для бюджетної сфери

У довідник "Бухгалтерський облік суб’єктів державного сектору" в новий розділ "Казначейське обслуговування" додано матеріал "Реєстрація зобов’язань в органах Казначейства", в якому наведено інформацію про вимоги щодо реєстрації зобов’язань, строки, порядок заповнення бюджетних зобов’язань та бюджетних фінансових зобов’язань, вимоги до підтвердних документів, особливості реєстрації окремих бюджетних зобов’язань, електронний формат реєстрації зобов’язань та реєстрацію зобов’язань в кінці бюджетного періоду.

Довідник "Закупівлі за державні кошти" доповнено новим розділом "Оскарження у сфері публічних закупівель", в якому представлено інформацію про функції органу оскарження, про вимоги до подання та формування скарг, вартість подання скарги та порядок здійснення оплати, випадки повернення коштів за подання скарги, терміни подання скарги, порядок прийняття скарги до розгляду та строк її розгляду, призупинення в процедурі закупівлі під час оскарження, рішення Органу оскарження за результатами розгляду скарги, оприлюднення рішення Органу оскарження та його виконання, оскарження рішення Органу оскарження. Інформація корисна суб’єктам державного сектору й комерційним підприємствам - постачальникам товарів, робіт і послуг для бюджетних установ, учасникам державних тендерів.

 

Нові версії прикладних рішень, що випущені з моменту попереднього огляду

Отримати оновлення зазначених прикладних рішень можна за допомогою сервісу "Оновлення програм".

Рішення Business Automation Software для масового та корпоративного ринку:

  • "BAS Малий бізнес", редакція 1.6, версія 1.6.12.1
  • "BAS Документообіг КОРП", редакція 2.1, версія 2.1.5.1
  • "BAS Роздрібна торгівля", редакція 2.2, версія 2.2.11.2

Галузеві рішення Business Automation Software:

  • "BAS АГРО. ERP", редакція 2.1, версія 2.1.16.1
  • "BAS Управління автотранспортом Стандарт", редакція 2.2, версії 2.2.7.6

Типові рішення "1С:Підприємство 8":

  • "Управління невеликою фірмою для України. ПРОФ", редакція 1.6, версія 1.6.12.1 (оновлення + перехід з версій Мікро і Базової на ПРОФ)
  • "Управління невеликою фірмою для України. Базова", редакція 1.6, версія 1.6.12.1 (оновлення + перехід з версії Мікро на Базову)
  • "Управління невеликою фірмою для України. Мікро", редакція 1.6, версія 1.6.12.1
  • "Управління торгівлею для України", редакція 2.3, версія 2.3.34.1
  • "Роздрібна торгівля для України", редакція 1.0, версія 1.0.13.1

Галузеві рішення "1С:Підприємство 8":

  • "Бухгалтерія будівельної організації", редакція 2.0, версія 2.0.13.1 (оновлення + повний дистрибутив)
  • "Бухгалтерія будівельної організації", редакція 1.2, версія 1.2.58.1 (оновлення + повний дистрибутив)
  • "Управління сільськогосподарським підприємством для України", редакція 1.3, версія 1.3.68.1 (оновлення + повний дистрибутив)
  • "Керівник. Стандарт", редакція 2.1, версія 2.1.4.2 (оновлення + повний дистрибутив)
  • "Підрядник будівництва 4.0 Керування фінансами", редакція 1.2, версія 1.2.57.1 (оновлення + повний дистрибутив)

 


3. ЦІНИ

Роздрібні ціни на ІТС
Вид договору ІТС
Договір
Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС,
грн. без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів за тарифом "ІТС ПРОФ"
 
24 міс.
19800
 
12 міс.
9900
 
6 міс.
5400
 
3 міс.
3000
 
1 міс.
1500
 
пільговий супровід 12 міс. за схемою 8+4
5800
 
із щомісячною оплатою
900
Доступ до пакету онлайн-сервісів за тарифом "ІТС ТЕХНО" 
 
12 міс.
6600
 
6 міс.
3900
 
із щомісячною оплатою
660
"ІТС ДЛЯ ВІДДАЛЕНОГО ОФІСУ" на 12 міс. (залежно від кількості дозволів)
 
від 1 до 5
1400
 
від 6 до 10
1280
 
від 11 до 20
1160
 
від 21 до 50
1040
 
від 51 до 100
920
 
більше 100
800
Апгрейд з "ІТС ТЕХНО" на "ІТС ПРОФ"
 
доплата за 1 місяць
300
 
доплата за 2 місяці
600
 
доплата за 3 місяці
900
 
доплата за 4 місяці
1200
 
доплата за 5 місяців
1500
 
доплата за 6 місяців
1800
 
доплата за 7 місяців
2100
 
доплата за 8 місяців
2400
 
доплата за 9 місяців
2700
 
доплата за 10 місяців
3000
 
доплата за 11 місяців
3300

 

Роздрібні ціни на "ІТС ПРОФ" за програмою лояльності
Придбаний договір ІТС
Тривалість попереднього договору ІТС
24, 12 міс.
або
пільговий 8+4
6 міс.
3 міс. 
(в т.ч. пільговий)
1 міс.
Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС, грн. без ПДВ
"ІТС ПРОФ" на 12 місяців
8700
9300
9600
9800
"ІТС ПРОФ" на 6 місяців
4800
5100
5250
5350
"ІТС ПРОФ" на 3 місяці
2700
2850
2925
2975
"ІТС ПРОФ" на 1 місяць
1400
1450
1475
1490

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "Тех.підтримка"
Вид доступу до онлайн-сервісу
Рекомендована роздрібна ціна,
грн. без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів "Тех.підтримка" на 12 міс.
3000

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "Бухгалтерський"
Вид доступу до онлайн-сервісу
Рекомендована роздрібна ціна,
грн. без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів "Бухгалтерський" на 12 міс.
5900

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "RDI Service"
Вид доступу до онлайн-сервісу
Рекомендована роздрібна ціна,
грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу "RDI Service" на 12 міс.
720

 

Роздрібні ціни на онлайн-сервіси "FREDO"
Вид доступу до онлайн-сервісу
Рекомендована
роздрібна ціна,
грн. без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для юр. особи на 12 міс.
3000
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для юр. особи (додаткове підключення) на 1 міс.
250
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для ФОП на ССО на 12 міс.
1200
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для ФОП на ССО (додаткове підключення) на 1 міс.
100
Доступ до онлайн-сервісу "FREDO Звіт" для юр. особи (додаткове підключення) на 1 міс.
200
Доступ до онлайн-сервісу "FREDO Звіт" для ФОП на ССО (додаткове підключення) на 1 міс.
30
Доступ до онлайн-сервісу "FREDO ДокМен" (додаткове підключення) на 1 міс.
83

 

Роздрібні ціни на онлайн-сервіс "ІТС Галузевий"
Вид сервісу 
ІТС Галузевий
Кількість місяців
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 1-ї Категорії
 
1 міс.
540
 
3 міс.
1170
 
6 міс.
2160
 
12 міс.
4050
 
Пільговий 12 міс. (8+4)
2700
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 2-ї Категорії
 
1 міс.
1080
 
3 міс.
2340
 
6 міс.
4320
 
12 міс.
8100
 
Пільговий 12 міс. (8+4)
5400
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 3-ї Категорії
 
1 міс.
2160
 
3 міс.
4680
 
6 міс.
8640
 
12 міс.
16200
 
Пільговий 12 міс. (8+4)
10800
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 4-ї Категорії
 
1 міс.
3240
 
3 міс.
7020
 
6 міс.
12960
 
12 міс.
24300
 
Пільговий 12 міс. (8+4)
16200

 

Сервіс Консультації аудитора
Найменування
Рекомендована роздрібна ціна,
грн. з ПДВ 20%
Інформаційно-консультаційна послуга "Консультація аудитора"
450

 

Сервіс Пактум.Контрагент
Назва сервісу
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-2200 на 12 міс.
3000
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-1200 на 6 міс.
2000
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-300 на 3 міс.
600

 

Сервіс FlyDoc
Назва сервісу
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc"
для юридичної особи на 1 рік
5000
Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc"
для фізичної особи-підприємця (ФОП) на 1 рік
2500
Повернутися назад