21.09.2020

Розширення номенклатури Комплектів методичних матеріалів для навчальних закладів

IT-галузь є однією з провідних галузей економіки України і вимагає постійного поповнення кваліфікованими кадрами. Підготовка фахівців є одним з головних напрямків діяльності Всеукраїнської громадської організації "Спілка автоматизаторів бізнесу" (САБ).

Для якісного навчання студентів сучасним рішенням автоматизації бізнесу підготовлений і в травні 2019 року надійшов у продаж "Комплект методичних матеріалів із використання систем автоматизації бізнесу для освітнього процесу" (далі – Комплект методичних матеріалів, див. новину від 26.04.2019 року).

На поточний момент близько 60 навчальних закладів (НЗ) стали користувачами Комплекту методичних матеріалів, який дає можливість навчати студентів роботі з системами автоматизації з 50 комп'ютерних робочих місць, розгорнутих з використанням клієнт-серверних технологій на фізично виділеному сервері.

Проаналізувавши ситуацію, та вивчивши поточний досвід технологій, які використовуються у навчанні, та потреби навчальних закладів, було виявлено, що для багатьох НЗ немає необхідності в такій потужній інфраструктурі, оскільки навчальний процес в них побудований на базі однорангової комп'ютерної мережі або взагалі з використанням окремих комп'ютерів. Тому, для комфортної роботи таких НЗ прийнято рішення про розширення списку Комплектів методичних матеріалів та уніфікації їх найменувань.

З 21.09.2020 року навчальним закладам доступні наступні Комплекти методичних матеріалів:

Найменування
Рекомендована
роздрібна ціна,
грн. з ПДВ 20%
(для НЗ)
Комплект методичних матеріалів із використання систем автоматизації бізнесу для освітнього процесу (20)
4 200
Комплект методичних матеріалів із використання систем автоматизації бізнесу для освітнього процесу (50) 4 200

"Комплект методичних матеріалів із використання систем автоматизації бізнесу для освітнього процесу (50)" – це Комплект методичних матеріалів, випуск якого описаний в новині від 26.04.2019 року. В назві комплекту додана цифра "50", що означає максимальну кількість робочих місць, на яких можливо розгорнути навчальний процес за допомогою даного комплекту.

Новий "Комплект методичних матеріалів із використання систем автоматизації бізнесу для освітнього процесу (20)" підтримує функціонування навчальної інфраструктури як з використанням виділеного сервера і клієнт-серверних технологій, так і без серверного вузла, в одноранговій інформаційній мережі або на окремих комп’ютерах з можливістю використання файлових варіантів навчальних інформаційних баз.

Після розширення лінійки Комплектів методичних матеріалів, навчальні заклади зможуть обрати варіант, максимально прийнятний для використання в НЗ комп'ютерної інфраструктури.

 

ПОРЯДОК ПРИДБАННЯ І СКЛАД КОМПЛЕКТУ МЕТОДИЧНИХ МАТЕРІАЛІВ

Для придбання даного Комплекту методичних матеріалів навчальному закладу (НЗ) необхідно звернутися до відділу САБ по роботі з навчальними закладами за електронною адресою osvita@unionba.com.ua. Комплект продається навчальним закладам через членів САБ на наступних умовах:

  1. Підписання Меморандуму про співпрацю з САБ по організації навчання роботи з системами автоматизації бізнесу (з печаткою навчального закладу та підписом відповідальної особи)
  2. Заповнення Анкети-заявки (в електронному вигляді)
  3. Скан-копії ліцензії НЗ, виданої Міністерством освіти і науки (головну сторінку + додаток до неї)

Анкету-заявку для заповнення та Меморандум про співпрацю можна отримати у відділі САБ по роботі з навчальними закладами за електронною адресою osvita@unionba.com.ua. На цю ж адресу висилаються документи, перераховані вище.

Після підписання Меморандуму член САБ, через якого оформлюється придбання, розміщує заявку в розділі технічної підтримки. Відвантаження здійснюється через дистриб'ютора після розгляду заявки.

До складу методичного комплекту будуть включатися методичні посібники з розробки систем для автоматизації бізнесу, методичні посібники по роботі з прикладними рішеннями для автоматизації бізнесу, дистрибутиви відповідних прикладних рішень та набір інструментів для організації 20 чи 50 робочих місць для навчання систем автоматизації бізнесу.

Також Методичний комплект включає свідоцтво про статус НЗ – "Центр освітніх ініціатив".

 

ПІЛЬГОВИЙ ПЕРЕХІД НА "КОМПЛЕКТ МЕТОДИЧНИХ МАТЕРІАЛІВ ІЗ ВИКОРИСТАННЯ СИСТЕМ АВТОМАТИЗАЦІЇ БІЗНЕСУ ДЛЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ (20)"

Зареєстровані користувачі нижчеперелічених навчальних комплектів:

  • 4601546032867 1С:Підприємство 8.0. Комплект для навчання у вищих та середніх навчальних закладах України
  • 4601546047137 1С:Підприємство 8. Комплект для навчання у вищих та середніх навчальних закладах України
  • 4820179070897 1С:Підприємство 8. Комплект для навчання у вищих та середніх навчальних закладах України
  • 4820179072792 1С:Підприємство 8. Комплект для навчання у вищих та середніх навчальних закладах України

при наявності підписаного Меморандуму про співпрацю можуть безкоштовно отримати цей Комплект методичних матеріалів. Для здійснення пільгового переходу необхідно звернутися до відділу по роботі з навчальними закладами за адресою osvita@unionba.com.ua і надати перелік документів, описаних в розділі "Порядок придбання і склад комплекту методичних матеріалів". Пільговий перехід є безстроковим.

Користувачі навчальних комплектів з апаратним захистом при пільговому переході на "Комплект методичних матеріалів із використання систем автоматизації бізнесу для освітнього процесу (50)" здають ключ на 20 користувачів, ключ на сервер 32-х розрядний і реєстраційну анкету.

Користувачі навчальних комплектів з апаратним захистом при пільговому переході на "Комплект методичних матеріалів із використання систем автоматизації бізнесу для освітнього процесу (20)" здають тільки реєстраційну анкету.

Користувачі навчальних комплектів з програмним захистом здають анкету. Пін-код ліцензій на додаткові робочі місця і сервер автоматично блокуються в Центрі ліцензування.

Пільговий перехід можна виконати через члена САБ.

Просимо звернути увагу, що в старі Комплекти не планується додавання нових рішень для автоматизації бізнесу, тому ми рекомендуємо користувачам цих продуктів виконувати пільговий перехід на Комплект методичних матеріалів з необхідною кількістю робочих місць.

Технічна підтримка старих комплектів буде здійснюватися в повному обсязі тільки при виконанні всіх умов з розділу "Сервіс "Освітній супровід".

 

СЕРВІС "ОСВІТНІЙ СУПРОВІД"

Сервіс "Освітній супровід" надається навчальним закладам, які підписали Меморандум про співпрацю з САБ, на термін 12 місяців. До складу сервісу "Освітній супровід" входить безкоштовне отримання інформаційно-методичних матеріалів та оновлення програм, що входять в Комплект методичних матеріалів, що використовуються в навчальному процесі НЗ.

Для первинного отримання доступу до сервісу (при покупці або пільговому переході) необхідно заповнити електронну заявку і відправити в відділ по роботі з навчальними закладами. Форму-заявку можна отримати, звернувшись за адресою osvita@unionba.com.ua.

Для продовження використання сервісу на наступні 12 місяців НЗ повинні надати до відділу по роботі з навчальними закладами звіт в електронному вигляді про те, як в навчальному процесі використовувалися програми та інформаційні матеріали за минулий навчальний рік. Форму звіту можна отримати, звернувшись за адресою osvita@unionba.com.ua.

Повернутися назад