09.07.2018

Інформаційно-технологічний супровід (липень 2018 року)

У цьому інформаційному листі:

1. Важлива інформація.

2. Дайджест нових матеріалів, опублікованих з моменту попереднього огляду.

3. Ціни.

 


1. ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Запрошуємо на семінар "Лекторій"

Запрошуємо на семінар "Лекторій" на тему "Звітність з податку на прибуток за I півріччя 2018 року", який відбудеться 18 липня 2018 року в м. Києві, в рамках інформаційно-технологічного супроводу користувачів (ІТС).

Для користувачів ІТС, які не зможуть взяти участь в семінарі, особливо це стосується користувачів з інших міст, буде організовано онлайн-трансляцію заходу.

Участь або онлайн-трансляція БЕЗКОШТОВНІ для користувачів з діючим договором ІТС ПРОФ!

Ознайомитися з детальною програмою семінару, а також зареєструватися на захід можна на сайті Всеукраїнської громадської організації "Спілка автоматизаторів бізнесу", за підтримки якої проходитиме захід.

 

"Літо з ІТС" – акція для користувачів ІТС ПРОФ!

Продовжується акція "Літо з ІТС". Акція проводиться в період з червня до серпня 2018 року (включно). В акції можуть взяти участь користувачі, які уклали платний договір ІТС рівня ПРОФ на 12 місяців або пільговий договір ІТС рівня ПРОФ за схемою 8+4 з червня, липня або серпня 2018 року.

Ознайомитися з варіантами подарунків, правилами проведення та зареєструватися в акції можна на сторінці http://its.1c.ua/leto.

 

Доступ до сервісу ІС ІТС на сайті its.1c.ua

Усі користувачі, які мають діючий договір ІТС ПРОФ, ІТС для віддаленого офісу, а також договір ІТС для Партнерів, отримують повний доступ до сервісу інформаційної системи ІТС на сайті http://its.1c.ua. Користувачі ІТС ТЕХНО отримують доступ до сервісу інформаційної системи ІТС в обмеженому обсязі (тільки до технічної документації).

Доступ на сайт its.1c.ua відкривається на час дії договору ІТС.

До уваги користувачів і партнерів! Перевірити реєстрацію договору ІТС, визначити, коли і куди було направлено лист з активаційним посиланням, замовити повторний лист можна на сторінці "Як отримати доступ до інформаційної системи ІТС".

 


2. ДАЙДЖЕСТ НОВИХ МАТЕРІАЛІВ, ОПУБЛІКОВАНИХ З МОМЕНТУ ПОПЕРЕДНЬОГО ОГЛЯДУ

Методична підтримка типових рішень 1С:Підприємства 8

У поточному випуску користувачам типової госпрозрахункової конфігурації "Бухгалтерія для України" (ред. 2.0) рекомендуємо ознайомитися з матеріалами розділу "Розрахунки з контрагентами". У ньому опубліковано методику надання послуг нерезидентам за ставкою 20%, а також приклад документального оформлення в конфігурації операції надання послуг нерезиденту за попередньою оплатою. Представлена методика придбання товарно-матеріальних цінностей у постачальника з оплатою готівкою через підзвітну особу. Також корисним для ознайомлення буде порядок аналізу термінів виникнення заборгованості на певну дату.

Підрозділ "Облік ПДВ" доповнено описом механізму обліку ПДВ за касовим методом при простому і складному обліку ПДВ і порядком відображення в податкових накладних умовних індивідуальних податкових номерів. Також рекомендуємо ознайомитися зі статтею, в якій розглянуті найпоширеніші помилки при розрахунку першої події з ПДВ і формуванні проводок за рахунками 6432, 6442, а також способи їх виправлення в конфігурації.

У новому розділі "Звітність, регламентована звітність" опубліковано методику заповнення декларації з податку на прибуток, з описом усіх налаштувань і нюансів відображення різниць для заповнення додатку РІ.

Розділ "Облік основних засобів" доповнено порядком відображення операцій ремонту орендованих основних засобів.

У розділі "Валютні операції" представлена методика придбання і продажу іноземної валюти.

Розділ "Облік грошових коштів" доповнено методикою відображення в обліку послуг банку, а також методикою оформлення в програмі операцій овердрафту (короткострокового кредиту банку).

У розділі "Робота з документами, довідниками і звітами" рекомендуємо ознайомитися з настройками колонтитулів типових бухгалтерських звітів, з порядком визначення основної організації для підстановки в документи, а також з порядком виведення більш докладної інформації в стандартні бухгалтерські звіти, на прикладі відображення юридичного найменування контрагентів.

Користувачам конфігурації "Управління невеликою фірмою для України" рекомендуємо ознайомитися зі статтями фахівців-консультантів компанії "ХВОЯ Інтегра" (http://hvoya.com.ua/). У матеріалах розглянуті різні аспекти використання прикладного рішення для автоматизації ключових процесів на підприємствах малого бізнесу. У поточному випуску в розділі "Грошові кошти" представлена методика нарахування і виплати дивідендів.

 

Методична підтримка типових рішень BAS

Користувачам конфігурації "BAS ERP" рекомендуємо ознайомитися з оновленими матеріалами довідника "Методична підтримка користувачів рішень BAS".

У поточному випуску в підрозділі "Робота з документами, довідниками і звітами" рекомендуємо ознайомитися з порядком виводу більш докладної інформації в стандартні бухгалтерські звіти, на прикладі відображення юридичного найменування контрагентів. У підрозділі також опубліковано опис настройки колонтитулів типових бухгалтерських звітів.

Новий підрозділ "Ціноутворення" доповнено методикою спільного застосування знижок. В ній на конкретному прикладі розглянуто порядок застосування декількох знижок послідовно.

Підрозділ "Управління продажами" доповнено порядком перенесення залишку невикористаних коштів з одного замовлення клієнта на інше.

У підрозділі "Кадровий облік і розрахунок заробітної плати" рекомендуємо ознайомитися з порядком застосування і відображення податкової соціальної пільги. В матеріалі представлені приклади застосування різних видів пільг з ПДФО. У підрозділі опубліковано особливості оформлення договору позики зі співробітником, а також порядок розрахунку і утримання сум із заробітної плати в рахунок погашення позики і відсотків за користування позиковими засобами.

Підрозділ "Податковий облік" доповнено методикою складання податкових накладних на суму перевищення ціни придбання/собівартості/балансової (залишкової) вартості/звичайної ціни товарів/послуг над фактичною ціною їх поставки.

Для користувачів усіх типових госпрозрахункових конфігурацій оновлено архів курсів валют за попередній рік, що завантажується з сайту ІТС. У поточному випуску опубліковано архів курсів валют за період "липень 2017 року – червень 2018 року".

 

Методична підтримка розробників і адміністраторів

Для розробників конфігурацій на платформі "1С:Підприємство" оновлено опис демонстраційної конфігурації "Керована прикладна програма", а також дистрибутив даної конфігурації, версії 8.3.

Пропонуємо ознайомитися з оновленими стандартними бібліотеками: "Бібліотека стандартних підсистем" (ред. 2.4 і 3.0), "Бібліотека електронних документів" (ред. 1.1 і 1.3), "Бібліотека інтернет-підтримки користувачів" (ред. 2.2).

Також у розділі оновлено опис універсальної обробки "Вивантаження та завантаження даних XML", яка проводить повне або часткове вивантаження даних інформаційної бази в файл формату XML і дозволяє в подальшому завантажити цей файл в інформаційну базу. Обробка входить в поставку конфігурації "Конвертація даних", яка представлена в матеріалі.

Оновлено опис конфігурації "1С:ГітКонвертер", а також сама конфігурація, яка призначена для конвертації існуючого сховища програми в репозиторій git.

Пропонуємо ознайомитися з настройками параметра Max degree of parallelism при виконанні реструктуризації інформаційної бази, а також з порядком використання прапорів трасування для роботи з MS SQL Server, які часто використовуються для діагностики проблем.

Оновлено порядок рішення помилки "SQL0429N - The maximum number of concurrent LOB locators has been exceeded" при роботі з IBM DB2.

Оновлені рекомендації з налагодження PostgreSQL для досягнення максимальної продуктивності при роботі з 1С:Підприємством 8 і порядку установки сервера PostgreSQL на операційну систему Debian 4.0. Також рекомендуємо ознайомитися з методикою складання дистрибутива СУБД PostgreSQL 9.6 з патчами для роботи з 1С:Підприємством і налаштуванням безперервного архівування в PostgreSQL 9.6.

Опубліковано порядок діагностики і вирішення проблеми "Вузол не пройшов перевірку" при зверненні до веб-сервісу.

Пропонуємо ознайомитися зі способами настройки Агента ЦКК для контролю аварійного завершення (з утворенням дампів) і зависання серверних процесів кластера 1С:Підприємство.

Корисним для ознайомлення буде опис впливу зовнішніх обробок на продуктивність конфігурації, а також настройка аутентифікації Windows при розташуванні веб-сервера IIS і робочих серверів на різних машинах.

Адміністраторам систем на платформі "1С:Підприємство" пропонуємо ознайомитися з оновленим списком індексів таблиць бази даних, які створюються системою 1С:Підприємство 8, а також з доповненням до розділу "Розміщення даних 1С:Підприємства", в якому описаний склад полів таблиць бази даних, визначених різними об'єктами метаданих.

 

Поради лінії консультацій з роботи в рішеннях "1С:Підприємство"

У розділі оновлено перелік рекомендацій і порад з роботи у прикладних рішеннях "1С:Підприємства".

 

Консультації з питань роботи рішень BAS

У розділі оновлено перелік рекомендацій та порад з роботи рішення "BAS ERP".

 

Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами

Рубрику "Методичні рекомендації з використання сервісів "FREDO"" довідника "Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами" доповнено описом роботи з журналом подій, який забезпечує збереження історії подій в системі з метою контролю дій користувачів.

Рубрику "Консультації з питань роботи сервісів "FREDO"" доповнено переліком проблемних ситуацій та порядком їх виправлення.

З моменту попереднього огляду випущено версії "FREDO": 01.00.328 – 01.00.329. 

 

Консультації для бухгалтера

Довідник "Податок на прибуток: від обліку до звіту" доповнено новим розділом "Доходи підприємства та їх склад", в якому розглянуто класифікацію доходів, порядок визнання та оцінки, а також відображення в обліку і звітності.

У розділі "Відрядження" довідника "Праця і заробітна плата" оновлено приклад відображення інших гарантій і компенсацій при відрядженнях в межах України, що моделювався в конфігурації "Зарплата і Управління Персоналом для України". Матеріал також актуальний для користувачів конфігурації "Управління виробничим підприємством для України".

Опубліковано чергові коментарі методистів до нормативних документів. Звертаємо увагу на найбільш важливі:

  • Коментар від 27.06.2018: Мінфін України виклав у новій редакції Інструкцію про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (http://its.1c.ua/db/acttaxu/content/1947/hdoc).
  • Коментар від 15.06.2018: НБУ внесені зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні (http://its.1c.ua/db/acttaxu/content/1929/hdoc).
  • Коментар від 07.06.2018: ДФСУ: додаток Д1, Д5 і ДС9 до податкової декларації з ПДВ подаються за новими формами з 01.07.2018 р. (http://its.1c.ua/db/acttaxu/content/1921/hdoc).

Опубліковано відеоматеріали доповідей семінару "Лекторій", присвяченого розгляду актуальних питань ПДВ та оподаткування доходів фізичних осіб. Запис доповідей було здійснено 14 червня 2018 р. у м. Київ. Переглянути відеоматеріали (http://its.1c.ua/lector/) можуть користувачі, які мають договір ІТС рівня ПРОФ.

У довіднику "Календар бухгалтера" представлена інформація про терміни сплати податків і зборів, а також терміни подачі фінансової, податкової, статистичної звітності в липні 2018 року.

Додано нові консультації та відповіді на питання в довідник "Дебет-Кредит. Питання і консультації".

На сайті ІТС представлена актуальна станом на 28.06.2018 р. нормативно-правова база "ЛІГА:ЗАКОН. Інформаційно-правова підтримка", підготовлена ІАЦ "Ліга".

 

Консультації для бюджетної сфери

Довідник "Бухгалтерський облік суб'єктів державного сектору" доповнено новим підрозділом "Нематеріальні активи: облік наявності, надходження та вибуття", в якому розкрито умови визнання необоротних активів, а також визначення первісної вартості в залежності від способу виникнення активу, зарахування на баланс нематеріальних активів, відображення в бухгалтерському обліку надходження нематеріальних активів.

Довідник "Закупівлі за державні кошти" доповнено новим матеріалом "Допорогові закупівлі", в якому наведено умови та обов'язкові вимоги до проведення допорогових закупівель, організація, планування та етапи проведення допорогових закупівель, скарги та порушення під час проведення допорогових закупівель, звітність. Інформація корисна суб'єктам державного сектору, комерційним підприємствам – постачальникам товарів, робіт і послуг для бюджетних установ, учасникам державних тендерів.

 

Нові версії прикладних рішень, що випущені з моменту попереднього огляду

Отримати оновлення зазначених прикладних рішень можна за допомогою сервісу "Оновлення програм" https://portal.1c.eu/applications/65.

1С:ПІДПРИЄМСТВО 8

Технологічна платформа:

  • 1С:Підприємство 8. Версія 8.3.12.1529.
  • 1С:Підприємство 8. Версія 8.3.12.1469.

Прикладні рішення:

  • Конфігурація "Бухгалтерія для України. ПРОФ", редакція 2.0, версія 2.0.9 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ).
  • Конфігурація "Бухгалтерія для України. Базова", редакція 2.0, версія 2.0.9 (оновлення).

1С:ПІДПРИЄМСТВО 7.7

Прикладні рішення:

  • Конфігурація "Бухгалтерський облік для України", реліз 7.70.329.
  • Конфігурація "Бухгалтерський облік для України", базова версія, реліз 7.70.329.
  • Конфігурація "Виробництво + Послуги + Бухгалтерія для України", реліз 7.70.079.
  • Конфігурація "Зарплата + Кадри для України", реліз 7.70.062.
  • Конфігурація "Бухгалтерія + Торгівля + Склад + Зарплата + Кадри для України", реліз 7.70.084.

 


3. ЦІНИ

ІТС
Вид договору ІТС
Договір
Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС, грн., без ПДВ
ІТС ПРОФ
 
12 міс.
6450
 
6 міс.
3450
 
3 міс.
1800
 
окремий випуск
1200
 
із щомісячною оплатою
600
 
пільговий супровід 12 міс. за схемою 8+4
3810
 
пільговий супровід 12 міс. за схемою 8+4 (із щомісячною оплатою, перші 8 місяців)
510
ІТС ТЕХНО 
 
12 міс.
4500
 
6 міс.
2400
 
із щомісячною оплатою
420
ІТС ДЛЯ ВІДДАЛЕНОГО ОФІСУ на 12 міс. (залежно від кількості дозволів) 
 
від 1 до 5
900
 
від 6 до 10
810
 
від 11 до 20
720
 
від 21 до 50
630
 
від 51 до 100
540
 
більше 100
450
Апгрейд з ІТС ТЕХНО на ІТС ПРОФ
 
доплата за 1 місяць
180
 
доплата за 2 місяці
360
 
доплата за 3 місяці
540
 
доплата за 4 місяці
720
 
доплата за 5 місяців
900
 
доплата за 6 місяців
1080
 
доплата за 7 місяців
1260
 
доплата за 8 місяців
1440
 
доплата за 9 місяців
1620
 
доплата за 10 місяців
1800
 
доплата за 11 місяців
1980

 

ІТС ПРОФ за програмою лояльності
Придбаний договір ІТС
Тривалість попереднього договору ІТС
12 міс. або 
пільговий 8+4
6 міс.
3 міс. 
(в т.ч. пільговий)
1 міс.
Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС, грн., без ПДВ
ІТС ПРОФ на 12 місяців
5700
6090
6270
6390
ІТС ПРОФ на 6 місяців
3000
3150
3300
3390
ІТС ПРОФ на 3 місяці
1560
1650
1710
1770
ІТС ПРОФ на 1 місяць
900
990
1080
1170

 

Сервіс ІТС Галузевий
Вид сервісу 
ІТС Галузевий
Кількість місяців
Рекоменд. роздрібна ціна, грн., без ПДВ
ІТС Галузевий 1-ї Категорії
 
1 міс.
360
 
3 міс.
780
 
6 міс.
1440
 
12 міс.
2700
 
Пільговий 12 міс.
1800
ІТС Галузевий 2-ї Категорії
 
1 міс.
720
 
3 міс.
1560
 
6 міс.
2880
 
12 міс.
5400
 
Пільговий 12 міс.
3600
ІТС Галузевий 3-ї Категорії
 
1 міс.
1440
 
3 міс.
3120
 
6 міс.
5760
 
12 міс.
10800
 
Пільговий 12 міс.
7200
ІТС Галузевий 4-ї Категорії
 
1 міс.
2160
 
3 міс.
4650
 
6 міс.
8700
 
12 міс.
16200
 
Пільговий 12 міс.
10800

 

Сервіси FREDO Звіт і FREDO ДокМен
Вид договору
Рекоменд. роздрібна ціна, грн., без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу FREDO Звіт для юридичної або фізичної особи і оновлення програмної продукції на 12 місяців (тільки для користувачів базових версій "1С:Підприємство 8")
1200
Доступ до онлайн-сервісу FREDO Звіт для додаткової юридичної або фізичної особи і оновлення програмної продукції на 1 місяць
102
Доступ до онлайн-сервісу FREDO Звіт для ФОП на ССО і оновлення програмної продукції на 12 місяців (тільки для користувачів базових версій "1С:Підприємство 8")
240
Доступ до онлайн-сервісу FREDO Звіт для додаткової ФОП на ССО і оновлення програмної продукції на 1 місяць
21
Доступ до онлайн-сервісу FREDO ДокМен (основне підключення) і оновлення програмної продукції на 1 місяць
51
Доступ до онлайн-сервісів FREDO ДокМен (додаткове підключення) і оновлення програмної продукції на 1 місяць
51
Оновлення програмної продукції FREDO до мережевої версії
360
Повернутися назад