03.12.2020

Інформаційно-технологічний супровід (грудень 2020 року)

У цьому інформаційному листі:

1. Важлива інформація

2. Дайджест нових матеріалів, опублікованих з моменту попереднього огляду

3. Ціни

 


1. ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Доступ до сервісу ІС ІТС

Усі користувачі, які мають пакети онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ", "Тех.підтримка", "ІТС ДЛЯ ВІДДАЛЕНОГО ОФІСУ", а також договір ІТС для Партнерів, отримують повний доступ до сервісу інформаційної системи ІТС на сайті. Користувачі пакету "ІТС ТЕХНО" отримують доступ до сервісу інформаційної системи ІТС в обмеженому обсязі (тільки до онлайн-документації з продуктів для автоматизації бізнесу).

Доступ на сайт відкривається на час дії пакетів сервісів ІТС.

До уваги користувачів і партнерів!

Доступ до ІС ІТС здійснюється з використанням облікового запису Порталу ІТС. Тобто окремої реєстрації на сайті інформаційної системи ІТС не потрібно, користувач заходить на сайт з тим же логіном і паролем, що і на Портал ІТС.

Як зареєструватися на Порталі ІТС, описано в розділі "Як отримати доступ до інформаційної системи ІТС".

Перевірити реєстрацію договору ІТС можна в особистому кабінеті Порталу ІТС в розділі "Договори".

З усіх питань щодо роботи з інформаційною системою ІТС і сайту its.1c.ua звертайтеся за адресою web-its@1c.ua.

Питання про роботу Порталу ІТС можна задавати на webits-info@1c.ua.

 


2. ДАЙДЖЕСТ НОВИХ МАТЕРІАЛІВ, ОПУБЛІКОВАНИХ  З МОМЕНТУ ПОПЕРЕДНЬОГО ОГЛЯДУ

Методична підтримка типових рішень BAS

У поточному випуску користувачам рішень "BAS Бухгалтерія" та "BAS Бухгалтерія КОРП" рекомендуємо ознайомитися з методикою відображення в обліку операції апгрейду з одного програмного продукту на інший.

У розділі "Початок роботи, введення початкових залишків" рекомендуємо ознайомитися зі статтями, в яких описані особливості введення початкових залишків витрат майбутніх періодів, капітальних інвестицій, грошових коштів, запасів переданих та прийнятих на комісію, товарів у роздробі при оцінці "По продажній вартості", а також початкових залишків за розрахунками з підзвітними особами.

Для користувачів програми "BAS Бухгалтерія" представлено опис звітів, за допомогою яких можна переглянути і проаналізувати результати остаточного розрахунку зарплати за місяць або зведено за період.

Користувачам програм "BAS ERP", "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Бухгалтерія КОРП" рекомендуємо ознайомитися з методикою нарахування оплати за час перебування у відрядженні.

Користувачам програми "BAS Малий бізнес" рекомендуємо ознайомитися зі статтями, автором яких є Анна Федосюк, спеціаліст-консультант компанії "Хвоя Інтегра". В матеріалах представлені різні аспекти використання прикладного рішення для автоматизації ключових процесів на підприємствах малого бізнесу. У поточному випуску у новому розділі "Грошові кошти" представлено методику безготівкового руху грошових коштів, а саме надходження грошових коштів на рахунок організації від покупця. У розділі "Облік майна" представлено загальний порядок оформлення операцій з майном підприємства. Розділ "Облік запасів" доповнено матеріалом, в якому описано, як швидко відстежити та зафіксувати розбіжності при надходженні товарів від постачальника, наприклад, коли контрагент помилився з кольорами і розмірами, або відвантажив не весь товар, або, навпаки, більше замовленого.

Для користувачів усіх типових програм для автоматизації бізнесу оновлено архів курсів валют за попередній рік, що завантажується з сайту ІТС. У поточному випуску опубліковано архів курсів валют за період "грудень 2019 р. – листопад 2020 р.".

 

Консультації з питань роботи рішень BAS

Розділ доповнено переліком рекомендацій та відповідей на питання щодо роботи рішень "BAS".

 

Документація

У зв’язку з початком продажів нового рішення "BAS Громадське харчування", яке призначене для автоматизації бухгалтерського і податкового обліку діяльності ресторанів, кафе, підрозділів громадського харчування готельних комплексів, виробничих і кондитерських цехів та інших підприємств громадського харчування (див. детальніше http://unionba.com.ua/news/714), на сайті ІТС опубліковано Інструкцію користувача редакції 2.1 прикладного рішення "BAS Громадське харчування".

 

Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами

Розділ "Методичні рекомендації з використання сервісу "FREDO Звіт" довідника "Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами" доповнено методикою перегляду та опрацювання документів щодо ліцензій за допомогою сервісу "Ліцензійна справа".

З моменту попереднього огляду випущено версії "FREDO": 01.03.013 – 01.03.015.

 

Сервіс електронного документообміну FlyDoc

У розділі "Методичні рекомендації з використання модулю FlyDoc" підрозділ "Налаштування модулю" доповнено порядком визначення групи підписів, визначення документів, для яких буде здійснюватися документообіг, встановлення відповідності електронного документа обліковому. Також у підрозділі оновлено опис основних функціональних елементів інтерфейсу, порядок створення та вибору організації, розташування та зміни колонок у FlyDoc.

Підрозділ "Робота з документами" доповнено порядком блокування документів, встановлення/видалення ознаки "Оброблено", експорту електронного документа та зняття підписів. Також рекомендуємо ознайомитися з оновленим описом операцій з електронними документами, порядком звірки документів з ЄРПН, умовами формування друкованої форми електронного документа за кодом шаблону та порядком заповнення електронного документа.

Розділ "Консультації з питань роботи модулю FlyDoc" доповнено новими відповідями на питання з роботи сервісу.

 

Консультації аудитора

Довідник "Консультації аудитора" доповнено новими консультаціями з питань бухгалтерського, податкового та кадрового обліку, наданими в рамках сервісу "Консультації аудитора". Для ознайомлення з матеріалами довідника необхідна наявність пакету онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ" або "Бухгалтерський".

Поставити запитання аудитору, в тому числі для допомоги у формуванні запиту до ДПС, можна за адресою answ_audit@1c.ua або за допомогою web-форми з особистого кабінету на сайті ІТС.

Користувачі, які мають діючий договір "ІТС ПРОФ" або "Бухгалтерський", можуть щомісячно задавати запитання аудитору. 

Детальніше про сервіс "Консультації аудитора" та умови його надання можна дізнатися на сторінці сервісу на Порталі ІТС.

 

Консультації для бухгалтера

Чинне трудове законодавство гарантує працівникові підприємства відшкодування витрат (проїзд, проживання та ін.) і отримання інших видів компенсацій у зв'язку зі службовим відрядженням. Для виконання цих гарантій підприємству важливо правильно оформити необхідні документи про відрядження. Про витрати, гарантії, а також про оформлення документів на відрядження див. актуалізований розділ "Відрядження" довідника "Праця і заробітна плата".

Розділ "Фінансова звітність" довідника "Регламентована звітність" доповнено новим матеріалом "Примітки до річної фінансової звітності". У ньому, на підставі діючих нормативних документів, що регулюють бухгалтерський облік, наведено алгоритм заповнення "Приміток до річної Фінансової звітності" (форма № 5).

Опубліковано чергові коментарі методистів до нормативних документів. Звертаємо увагу на найбільш важливі:

  • Коментар від 27.11.2020: Мінекономіки України про окремі питання щодо підвищення посадових окладів з 01.09.2020 р. Детальніше
  • Коментар від 24.11.2020: ДПСУ: помилки в коді ознаки "зведеності" податкової накладної виправляють шляхом складання розрахунку коригування. Детальніше
  • Коментар від 24.11.2020: Верховна Рада України встановила штраф за порушення маскового режиму (в тому числі за неправильне носіння маски) в розмірі від 170 до 255 грн. Детальніше
  • Коментар від 12.11.2020: Держслужбовцям встановили нові правила робочого часу і можливість гнучкого графіка роботи. Детальніше
  • Коментар від 06.11.2020: Мінфін України вніс зміни в Національне положення (стандарт) бухгалтерського обліку 25 "Спрощена фінансова звітність" та інші нормативно-правові акти з бухгалтерського обліку. Детальніше

Опубліковано відеоматеріали доповідей семінару "Лекторій" від 12 листопада 2020 року, який був присвячений відрядженням. Переглянути відеоматеріали можуть користувачі, які мають пакети онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ", "Тех.підтримка" або "Бухгалтерський".

Додано нові консультації та відповіді на питання в довідник "Дебет-Кредит. Питання і консультації".

У довіднику "Календар бухгалтера" представлена інформація про терміни сплати податків і зборів, а також терміни подачі фінансової, податкової, статистичної звітності у грудні 2020 року.

На сайті ІТС представлена актуальна станом на 28.11.2020 р. нормативно-правова база "ЛІГА:ЗАКОН. Інформаційно-правова підтримка", підготовлена ІАЦ "Ліга".

 

Консультації для бюджетної сфери

Довідник "Закупівлі за державні кошти" доповнено новими розділом "Відкриті торги", в якому розкривається інформація стосовно планування, оприлюднення оголошення процедури відкритих торгів, подання тендерних пропозицій учасників, проведення аукціону, розкриття та оцінку тендерних пропозицій, виправлення невідповідностей у пропозиціях учасників, розгляду та відхилення тендерних пропозицій та відкритих торгів з публікацією англійською мовою. Інформація корисна суб’єктам державного сектору й комерційним підприємствам – постачальникам товарів, робіт і послуг для бюджетних установ, учасникам державних тендерів.

Довідник "Бухгалтерський облік суб’єктів державного сектору" доповнено новим матеріалом "Виробництво" у підрозділі "Нефінансові активи". В матеріалі представлено інформацію про особливості виробничої діяльності, формування собівартості, бухгалтерський облік виробництва, особливості інвентаризації незавершеного виробництва, відображення у фінансовій звітності інформації про виробничу діяльність.

 

Нові версії прикладних рішень, що випущені з моменту попереднього огляду

Отримати оновлення зазначених прикладних рішень можна за допомогою сервісу "Оновлення програм".

Галузеві рішення Business Automation Software:

  • "BAS Громадське харчування", редакція 2.1, версія 2.1.7.1
  • "BAS. Модуль обліку акцизного палива", редакція 1.0, версія 1.0.1.0
  • "BAS Будівництво. Керування фінансами", редакція 2.1, версія 2.1.3.1

Технологічна платформа 1С:Підприємство 8:

  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.18.1208
  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.18.1201
  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.17.1851
  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.17.1846
  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.17.1823
  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.16.1814
  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.16.1810
  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.16.1791
  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.15.2107

Галузеві рішення 1С:Підприємство 8:

  • "Бухгалтерія елеватора, млина і комбікормового заводу для України", редакція 1.2, версії 1.2.55.1 та 1.2.55.2 (оновлення + повний дистрибутив)
  • "Громадське харчування для України", редакція 2.20, версія 2.0.22.2 (оновлення + повний дистрибутив)

 


3. ЦІНИ

Роздрібні ціни на ІТС
Вид договору ІТС
Договір
Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС,
грн. без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів за тарифом "ІТС ПРОФ"
 
24 міс.
19800
 
12 міс.
9900
 
6 міс.
5400
 
3 міс.
3000
 
1 міс.
1500
 
пільговий супровід 12 міс. за схемою 8+4
5800
 
із щомісячною оплатою
900
Доступ до пакету онлайн-сервісів за тарифом "ІТС ТЕХНО" 
 
12 міс.
6600
 
6 міс.
3900
 
із щомісячною оплатою
660
"ІТС ДЛЯ ВІДДАЛЕНОГО ОФІСУ" на 12 міс. (залежно від кількості дозволів)
 
від 1 до 5
1400
 
від 6 до 10
1280
 
від 11 до 20
1160
 
від 21 до 50
1040
 
від 51 до 100
920
 
більше 100
800
Апгрейд з "ІТС ТЕХНО" на "ІТС ПРОФ"
 
доплата за 1 місяць
300
 
доплата за 2 місяці
600
 
доплата за 3 місяці
900
 
доплата за 4 місяці
1200
 
доплата за 5 місяців
1500
 
доплата за 6 місяців
1800
 
доплата за 7 місяців
2100
 
доплата за 8 місяців
2400
 
доплата за 9 місяців
2700
 
доплата за 10 місяців
3000
 
доплата за 11 місяців
3300

 

Роздрібні ціни на "ІТС ПРОФ" за програмою лояльності
Придбаний договір ІТС
Тривалість попереднього договору ІТС
24, 12 міс.
або
пільговий 8+4
6 міс.
3 міс. 
(в т.ч. пільговий)
1 міс.
Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС, грн. без ПДВ
"ІТС ПРОФ" на 12 місяців
8700
9300
9600
9800
"ІТС ПРОФ" на 6 місяців
4800
5100
5250
5350
"ІТС ПРОФ" на 3 місяці
2700
2850
2925
2975
"ІТС ПРОФ" на 1 місяць
1400
1450
1475
1490

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "Тех.підтримка"
Вид доступу до онлайн-сервісу
Рекомендована роздрібна ціна,
грн. без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів "Тех.підтримка" на 12 міс.
3000

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "Бухгалтерський"
Вид доступу до онлайн-сервісу
Рекомендована роздрібна ціна,
грн. без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів "Бухгалтерський" на 12 міс.
5900

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "RDI Service"
Вид доступу до онлайн-сервісу
Рекомендована роздрібна ціна,
грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу "RDI Service" на 12 міс.
720

 

Роздрібні ціни на онлайн-сервіси "FREDO"
Вид доступу до онлайн-сервісу
Рекомендована
роздрібна ціна,
грн. без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для юр. особи на 12 міс.
3000
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для юр. особи (додаткове підключення) на 1 міс.
250
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для ФОП на ССО на 12 міс.
1200
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для ФОП на ССО (додаткове підключення) на 1 міс.
100
Доступ до онлайн-сервісу "FREDO Звіт" для юр. особи (додаткове підключення) на 1 міс.
200
Доступ до онлайн-сервісу "FREDO Звіт" для ФОП на ССО (додаткове підключення) на 1 міс.
30
Доступ до онлайн-сервісу "FREDO ДокМен" (додаткове підключення) на 1 міс.
83

 

Роздрібні ціни на онлайн-сервіс "ІТС Галузевий"
Вид сервісу 
ІТС Галузевий
Кількість місяців
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 1-ї Категорії
 
1 міс.
540
 
3 міс.
1170
 
6 міс.
2160
 
12 міс.
4050
 
Пільговий 12 міс. (8+4)
2700
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 2-ї Категорії
 
1 міс.
1080
 
3 міс.
2340
 
6 міс.
4320
 
12 міс.
8100
 
Пільговий 12 міс. (8+4)
5400
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 3-ї Категорії
 
1 міс.
2160
 
3 міс.
4680
 
6 міс.
8640
 
12 міс.
16200
 
Пільговий 12 міс. (8+4)
10800
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 4-ї Категорії
 
1 міс.
3240
 
3 міс.
7020
 
6 міс.
12960
 
12 міс.
24300
 
Пільговий 12 міс. (8+4)
16200

 

Сервіс Консультації аудитора
Найменування
Рекомендована роздрібна ціна,
грн. з ПДВ 20%
Інформаційно-консультаційна послуга "Консультація аудитора"
450

 

Сервіс Пактум.Контрагент
Назва сервісу
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-2200 на 12 міс.
3000
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-1200 на 6 міс.
2000
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-300 на 3 міс.
600

 

Сервіс FlyDoc
Назва сервісу
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc"
для юридичної особи на 1 рік
5000
Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc"
для фізичної особи-підприємця (ФОП) на 1 рік
2500
Повернутися назад