26.03.2021

Початок продажів галузевих продуктів "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)"

Повідомляємо про початок продажів продуктів "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)" – спільного рішення, призначеного для автоматизації конструкторсько-технологічної підготовки виробництва і підтримки вирішення ряду завдань з управління інформацією про виріб протягом його життєвого циклу (PLM), починаючи від створення концепції виробу і НДДКР, і закінчуючи виведенням виробу з експлуатації.

З 29.03.2021 р. в продажі продукти:

Найменування
Рекомендована
роздрібна ціна,
грн. без ПДВ
PDM Управління інженерними даними 4 (PLM) 42 000
PDM Управління інженерними даними 4 (PLM), клієнтська ліцензія на 1 робоче місце 15 000
PDM Управління інженерними даними 4 (PLM), клієнтська ліцензія на 5 робочих місць 63 000
PDM Управління інженерними даними 4 (PLM), клієнтська ліцензія на 10 робочих місць 120 000
PDM Управління інженерними даними 4 (PLM), клієнтська ліцензія на 20 робочих місць 210 000
PDM Управління інженерними даними 4 (PLM), клієнтська ліцензія на 50 робочих місць 450 000

Опис функціональних можливостей програмного продукту наведено в Додатку.

 

ПОРЯДОК ПРОДАЖУ ПРОГРАМНОГО ПРОДУКТУ

Програмні продукти продаються через членів Всеукраїнської громадської організації "Спілка автоматизаторів бізнесу" (САБ), які мають статус "Центр ERP" або "Кандидат в центри ERP".

Програмний продукт постачається в електронному вигляді. В комплект поставки входять всі необхідні дистрибутиви, документація, набір пін-кодів, реєстраційна анкета і користувацька угода. Можна придбати основну поставку програмного продукту разом з клієнтськими і серверними ліцензіями.

Дистрибутиви програмних продуктів доступні після придбання в особистому кабінеті користувача на Порталі ІТС.

 

ОСОБЛИВОСТІ ОТРИМАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСТАВОК ПРОГРАМНИХ ПРОДУКТІВ

Після придбання програмних продуктів партнеру в його особистий кабінет на порталі інформаційно-технологічного супроводу (далі – Портал ІТС) за адресою https://portal.1c.eu буде передано комплект електронної поставки, що містить реєстраційний номер, пін-коди для активації продукту та його реєстрації, а також посилання на завантаження дистрибутиву, документації та інших матеріалів, які включено до складу придбаного продукту.

Продукт реєструється в базі технічної підтримки одночасно з передачею продукту партнеру. Після цього покупець продукту отримує статус зареєстрованого користувача. Паперові варіанти реєстраційних карток не друкуються. Для підтвердження правомірності володіння ліцензійним продуктом користувачеві достатньо роздрукувати електронний варіант заповненої реєстраційної картки та мати документи, що підтверджують легальність придбання.

Партнер може передати користувачеві продукт різними способами:

  • завантажити та особисто встановити продукт на комп’ютер користувача
  • переслати комплект поставки електронною поштою
  • зареєструвати продукт в особистому кабінеті користувача на Порталі ІТС за адресою https://portal.1c.eu/, після чого в особистому кабінеті користувача з’являться посилання на завантаження дистрибутиву та пін-коди, які необхідні для активації продукту

Звертаємо увагу, посилання на завантаження дистрибутиву будуть дійсні протягом 30 днів з моменту "відвантаження" продукту партнеру. Необхідно за цей період встигнути завантажити дистрибутив програмного продукту.

Документація та супровідні матеріали надаються у форматі ресурсу https://its.1c.ua/. Документація має ієрархічну структуру ("дерево"), що складається з глав, при цьому кожна глава, у свою чергу, є вузлом ієрархічної структури. Таке представлення дозволяє відразу побачити зміст книги і швидко переходити до потрібної глави.

Для встановлення програми на комп’ютер необхідно розпакувати архів і запустити autorun.exe. Далі у діалозі можна встановити програму повністю "за один клік" або вибрати встановлення частинами, а також переглянути документацію і супровідні матеріали.

 

ПЕРЕНЕСЕННЯ ДАНИХ З КОНФІГУРАЦІЇ "PDM УПРАВЛІННЯ ІНЖЕНЕРНИМИ ДАНИМИ" АБО "PDM УПРАВЛІННЯ ІНЖЕНЕРНИМИ ДАНИМИ 3"

Користувачі програмних продуктів, що містять конфігурацію "PDM Управління інженерними даними" або "PDM Управління інженерними даними 3", можуть за допомогою інструментів, які входять у поставку, перенести в нову інформаційну базу нормативно-довідкову інформацію і документи з електронного архіву конструкторсько-технологічної документації. Інструкція по перенесенню даних включена в поставку "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)".

 

АПГРЕЙДИ

Апгрейди основних поставок

Апгрейд на продукт

  • "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)"

можна виконати з продуктів

  • "PDM Управління інженерними даними"
  • "PDM Управління інженерними даними 3"

 

Апгрейди ліцензій

Для користувачів, які здійснили перехід з програмних продуктів, що включають конфігурацію "PDM Управління інженерними даними", на "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)", передбачений апгрейд клієнтських ліцензій "PDM Управління інженерними даними" на клієнтські ліцензії "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)".

Для користувачів, які здійснили перехід з програмних продуктів, що включають конфігурацію "PDM Управління інженерними даними 3", на "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)", передбачений апгрейд клієнтських ліцензій "PDM Управління інженерними даними 3" на клієнтські ліцензії "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)".

Ціна апгрейду обчислюється як різниця цін придбаного і переданого продукту плюс 27 грн., але не менше половини вартості продукту. Якщо одночасно з ПРОФ версією основної електронної поставки купуються клієнтські або серверні ліцензії платформи, то в цьому випадку ціна апгрейду розраховується виходячи з вартості всього набору продуктів.

Для виконання апгрейду з продуктів версії 1С:Підприємство 8 необхідно повернути реєстраційну картку, ліцензійну угоду і ключ захисту платформи (тільки для продуктів з апаратним захистом) програмного продукту, з якого виконується апгрейд.

При апгрейді клієнтських ліцензій необхідно повернути реєстраційну картку та ліцензійну угоду.

 

СЕРВІСНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ

Сервісне обслуговування прикладного рішення "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)" і підтримка користувачів в частині роботи з платформою здійснюється за договором інформаційно-технологічного супроводу (ІТС) з активним сервісом ІТС Галузевий 3-ї категорії.

Сервісне обслуговування в частині роботи з платформою можна отримати, скориставшись сервісом ІТС "Лінія консультацій".

У частині, що стосується роботи безпосередньо з продуктами "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)", сервісне обслуговування надає компанія "КТ-Сегмент" з 10:00 до 17:00 у робочі дні:


ДОДАТОК

 

ФУНКЦІОНАЛЬНІ МОЖЛИВОСТІ "PDM УПРАВЛІННЯ ІНЖЕНЕРНИМИ ДАНИМИ 4 (PLM)"

Продукт "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)" призначений для автоматизації конструкторсько-технологічної підготовки виробництва і підтримує вирішення ряду завдань з управління інформацією про виріб протягом його життєвого циклу (PLM), починаючи від створення концепції виробу і НДДКР, і закінчуючи виведенням виробу з експлуатації.

Життєвий цикл виробу

Основні переваги рішення:

  • прискорення виведення нових виробів на ринок, скорочення термінів доопрацювання і модернізації вироблених виробів
  • підготовка оперативної та достовірної нормативно-довідкової інформації про виріб для цілей гнучкого планування випуску продукції і управління виробництвом
  • забезпечення ефективної спільної роботи підрозділів, що беруть участь в розробці та підготовці виробів до виробництва

Функціональні можливості програмного продукту:

  • Управління складом виробів: управління конструкторським, технологічним і експлуатаційним складом виробів, управління версіями, перелік варіантів і замін, порівняння складів, пошук входжень, узгодження і контроль актуальності конструкторсько-технологічної документації (КТД) і складів, проведення інженерних змін, звіти з ЄСКД
  • Технологічна підготовка виробництва: ведення поодиноких, групових і типових технологічних процесів, розцехових маршрутів, формування альтернативних технологій виготовлення, матеріальне і трудове нормування, формування виробничого складу, звіти з ЄСТД
  • Управління електронним архівом: електронний архів КТД і параметрів виробу, управління інформацією про паперові оригінали в електронному вигляді, формування заявок на видачу паперових копій і контроль актуальності виданих примірників
  • Управління вимогами: формування та контроль переліку вимог до виробу, матриця трасування вимог
  • Управління комунікаціями і взаємодією: доручення, оповіщення співробітників про настання події, зміну стану узгодження, оповіщення по e-mail і SMS, розподіл завдань і контроль їх виконання, система взаємодії
  • Класифікатор: інженерний довідник, довідники операцій, переходів, професій робітників, довідник технологічних ресурсів
  • Аналітика: збір даних і надання аналітичної інформації у вигляді звітів і аналітичних панелей
  • Інтеграційні можливості:
    • двостороння синхронізація даних за складом виробу з CAD-системами "КОМПАС-3D" і "SolidWorks" (перелік планується розширювати), отримання складу, відображення змін
    • робота з вторинним графічним представленням виробу, отриманим з CAD-систем, засобами платформи "1С:Підприємство 8.3" без запуску зовнішніх модулів – візуалізатор 3D-моделей, обертання моделей, спрощена відмальовка 3D-моделі, розріз по площинах
    • обмін даними за складом виробу та НДІ з системами управління виробництвом – передача складу виробу в MES, двосторонній обмін іншої виробничої НДІ з MES

 

Початкова сторінка

Початкова сторінка призначена для відображення списку всіх завдань, доручень і взаємодій, які були призначені користувачеві, який виконав аутентифікацію в системі. Початкова сторінка дозволяє:

  • розподіляти завдання іншим виконавцям
  • виконувати призначені користувачеві завдання
  • створювати нагадування
  • взаємодіяти зі співробітниками та контрагентами через SMS, E-mail і вбудовані засоби комунікації

Користувачеві доступні ролі: конструктора, головного конструктора, технолога, головного технолога, головного інженера, нормувальника, архіваріуса, адміністратора, спеціаліста із супроводу. При цьому користувач може також мати унікальний набір прав доступу.

 

Управління складом виробів

Склад виробу визначає перелік елементів виробу на різних етапах його життєвого циклу.

"PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)" дозволяє працювати з наступними видами складів виробів:

  • Конструкторський склад – може застосовуватися як в якості функціональної, так і в якості конструктивної структури виробу. Функціональна структура містить основні вузли і призначена для визначення функціональних вимог до виробу, визначення його складових частин і визначення призначення виробу. Конструктивна структура відображає конкретне технічне рішення, що визначає конструкцію складальних одиниць, комплектів і комплексів
  • Технологічний склад – призначений для відображення особливостей технології виготовлення і збирання виробу, і містить всі вузли і складові частини виробу, з урахуванням виробничих можливостей підприємства і наявності ТМЦ на складах
  • Експлуатаційний склад – призначений для групування і відображення інформації про складові частини виробу, які користувач може обслуговувати і/або заміни під час використання виробу за призначенням

Можна налаштовувати перелік та ієрархію, персоналізувати відображення складів, видів виробів і документів в залежності від потреб організації. Користувач може самостійно створювати нові види складів виробу, а також задавати власну класифікацію та ієрархію виробів і документів. Можлива робота як з класифікатором виробів і документів для машинобудівних і приладобудівних підприємств, так і самостійне налаштування класифікатора для роботи в інших галузях промисловості.

"PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)" дозволяє бачити інформацію про всі склади виробів і спрощує процес управління даними про виріб як на рівні контролю виконання та координації робіт по розробці і модернізації виробу, так і на рівні виконання конкретних завдань в частині робіт по розробці і зміні виробів.

При веденні великої бази виробів система дозволяє отримувати інформацію, приховуючи або виділяючи вироби із загального списку відповідно до заданих параметрів фільтрації. Керівники в режимі реального часу зможуть побачити перелік застарілих, недоопрацьованих і вже узгоджених та переданих у виробництво виробів.

 

Управління даними про виріб

Система дозволяє формувати склад виробу (цифровий двійник виробу), управляти документами в рамках складу виробу, управляти варіантами і замінами. Управління інформацією про виріб ведеться на декількох рівнях.

Перший рівень містить детальний опис проекту, модель вторинного представлення, отриману з CAD-системи, і його параметри. Інформація дозволяє отримати загальне уявлення про фізичні властивості виробу, його геометричні параметри, стадії життєвого циклу і характеристики для обліку на рівні MES.

Другим рівнем управління є електронна структура виробу. Залежно від виду складу вона може описувати як концепт майбутнього виробу, так і цифрову копію введеного в виробництво або експлуатацію виробу. Для кожної позиції електронної структури виробу можна сформувати перелік варіантів і замін як для формування остаточного варіанту структури з урахуванням наявності покупних або вироблених виробів на складах, так і з метою зміни конструкції для відповідності зміненим вимогам.

Користувач може здійснювати групову зміну і порівняння складів виробів. Це дозволяє порівнювати як різні версії одного складу, так і різні склади виробу протягом його життєвого циклу:

 

Управління версіями і проведення змін, узгодження КТД

Дані про попередні версії виробів зберігаються. Засоби контролю версій дозволяють співробітникам в динамічному режимі отримувати інформацію про те, який з складів виробу застарів і вимагає актуалізації.

Система дозволяє проводити зміни як в форматі повідомлення про зміну, так і в спрощеному форматі автоматичного оповіщення абонентів про зміну версії. Використання цих інструментів дозволяє вести детальну історію змін даних про виріб і отримувати в режимі реального часу інформацію про проведення змін:

Користувач може запускати електронне узгодження конструкторсько-технологічної документації та електронної структури виробу, перелік узгоджувальних осіб може бути заповнений за шаблоном. Крім того, можна відстежити, на якому етапі запущений процес узгодження був зупинений, і хто з узгоджувальних не прийняв узгодження до розгляду:

 

Технологічна підготовка виробництва

Формування технологічних процесів

Поодинокі технологічні процеси є одним із засобів опису технології виготовлення виробу. У них користувач формує перелік послідовних технологічних операцій, кожна операція містить інформацію:

  • на якому обладнанні повинна виконуватися операція
  • в якому цеху, дільниці повинна виконуватися операція
  • робочий якої професії і якого розряду повинен виконувати операцію
  • яке оснащення і інструмент, які допоміжні матеріали і в якій кількості повинні бути задіяні при виконанні операції
  • скільки часу повинна зайняти операція
  • які допоміжні файли і документи повинні бути передані робочому для успішного виконання операції і т.д.

Кожна технологічна операція може бути доповнена переліком технологічних переходів, що описують послідовні дії робітника. Для скорочення трудомісткості формування переліку переходів в системі передбачений зручний класифікатор технологічних переходів, який дозволяє заповнювати інформацію з шаблону.

Альтернативні технологічні процеси призначені для опису тимчасової технології виготовлення, запуск якої обумовлений виходом з ладу будь-якого обладнання, потребою в короткочасній зміні технології в зв'язку з тимчасовою зміною виробничого графіка та іншими причинами. Механізм альтернативних технологічних процесів дозволяє автоматизувати робоче місце цехового технолога.

Групові та типові технологічні процеси дозволяють вести розробку технологічних процесів на базі опрацьованої раніше структури технологічного процесу. Механізм групових і типових технологічних процесів дозволяє скоротити час розробки технологічних процесів і розцехових маршрутів.

Розцехові маршрути є найважливішим засобом для укрупненого аналізу виробничого процесу та дозволяють описати багатоетапну технологію виготовлення, яка може включати в себе роботи з механообробки або збирання, транспортування в інші цехи або підрозділи, роботи по субпідряду, проміжний контроль і т. д. Маючи в наявності інформацію по вихідним компонентам і матеріалам, що споживаються в кожному пункті маршруту, ми фактично володіємо всією інформацією для об'ємно-календарного планування.

 

Нормування

Нормування можна здійснювати як за допомогою нормувальних таблиць, так і за допомогою карт нормування. Нормувальні таблиці призначені для проміжного або підсумкового нормування для різних технологічних операцій:

Карти нормування дозволяють вводити формули розрахунку норм, що складаються з різних математичних та логічних операторів, функцій і констант. Карти нормування можуть використовуватися спільно з таблицями нормування.

 

Формування виробничого складу

Система дозволяє на базі конструкторського і технологічного складів виробу сформувати виробничий склад у вигляді "Ресурсних специфікацій" і "Маршрутних карт". При цьому є можливість вибрати статті калькуляції, за якими будуть списуватися ті чи інші комплектуючі, витратні матеріали або трудовитрати.

Користувач може направляти запити на формування технологічної схеми іншим користувачам, які перебувають в ролі головного технолога, головного нормувальника і т. д.

 

Управління електронним архівом

Управління інформацією про паперові оригінали в електронному вигляді. Підсистема управління оригіналами, дублікатами і копіями документів дозволяє вести облік документів, а також контролювати їх видачу і повернення. Поставленим на облік документам присвоюється унікальний інвентарний номер, в картці обліку міститься інформація про фізичне місцезнаходження документа, а також у якого підприємства є його копія.

Програмний продукт в режимі реального часу дозволяє отримувати інформацію про наявність документів, а також про їх видачу і повернення різним абонентам, в т. ч. іншим підприємствам.

 

Управління вимогами

Система дозволяє управляти переліком вимог до виробу на етапах концептуального проектування і конструкторсько-технологічної підготовки виробництва. У користувачів з'являється можливість вести концептуальне опрацювання, проектування і доопрацювання виробу з урахуванням пропонованих до конструкції, експлуатаційних характеристик, інших об'єктів та параметрам виробу вимог.

Матриця трасувань вимог допомагає користувачам отримати інформацію про ступінь відповідності виробу пропонованим до нього вимогам, і дозволяє оперативно оцінити, які вимоги залишилися не виконані при проектуванні виробу, або пересвідчитися в тому, що виріб було розроблено з урахуванням всіх пропонованих до нього вимог.

 

Управління комунікаціями і взаємодією

Система дозволяє розподіляти завдання користувачам за допомогою механізму доручень. Виконавцям доступний перелік доручень і заявок до виконання, керівники в свою чергу отримують можливість контролювати хід виконання призначених доручень і заявок.

Вбудована в продукт система взаємодії дозволяє користувачам спілкуватися за допомогою чатів, аудіо або відео конференцій, демонструвати екран свого комп'ютера під час відеодзвінка, і дозволяє конструкторським і технологічним підрозділам оперативно взаємодіяти безпосередньо в інтерфейсі "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)".

Система дозволяє синхронізувати інформацію, що надходить на e-mail і в SMS користувача, з обліковим записом користувача в системі, що дозволяє управляти вхідними та вихідними повідомленнями безпосередньо в програмному продукті.

У системі передбачена можливість планування взаємодій з іншими користувачами або зовнішніми контрагентами. Як способи взаємодії можуть виступати як e-mail, SMS, телефонні дзвінки, так і особисті зустрічі.

 

Класифікатор

В процесі конструкторсько-технологічної підготовки виробництва система дозволяє застосовувати єдиний класифікатор інженерної нормативно-довідкової інформації. Класифікатор містить інженерний довідник, довідники операцій, переходів, професій робітників, довідник технологічних ресурсів.

Класифікатор технологічних операцій дозволяє управляти переліком виконуваних на виробництві операцій. Класифікатор технологічних переходів дозволяє скоротити час на заповнення інформації про перехід технологічного процесу. Механізм по формуванню обмежувального переліку дозволяє технологам на етапі розробки технологічного процесу бачити лише той набір переходів, який відповідає кожній конкретній операції технологічного процесу.

Довідник технологічних ресурсів дозволяє управляти даними про оснащення, ріжучі інструменти, різні пристрої. Всі технологічні ресурси поділяються на види, склад яких користувачі мають можливість налаштовувати.

 

Аналітика і звіти

Аналітичні панелі дозволяють отримати інформацію про стадію життєвого циклу кожного конкретного виробу або технологічного процесу в розрізі загального набору даних. Користувачі можуть оцінити співвідношення КТД, що розробляється, і переданої в архів, а обмежувальний перелік дозволить визначити список виробів в рамках однієї стадії і здійснити швидкий перехід на картку конкретного виробу або технологічного процесу для отримання більш докладної інформації.

Передбачена можливість формування звітів по конструкторському або технологічному складу виробу. Система дозволяє оперативно формувати конструкторські специфікації, друковані маршрутні карти та інші комплекти конструкторських і технологічних документів, відповідних ЄСКД і ЄСТД:

    

 

Інтеграційні можливості

Обмін даними з CAD-системами

"PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)" підтримує двосторонню синхронізацію даних за складом виробу з CAD-системами. На момент випуску продукту реалізована синхронізація даних з "КОМПАС-3D" і "SolidWorks", перелік CAD-систем планується розширювати. Отримання і передача даних здійснюється за допомогою вбудованих в CAD-системи зовнішніх бібліотек.

Система дозволяє отримувати дані про склад виробу безпосередньо з 3D-моделі. Як інформація про виріб передається його склад, основний матеріал, найменування та децимальний номер, а також тривимірні моделі виробів, що синхронізуються:

Зворотня синхронізація даних дозволяє безпосередньо з інтерфейсу "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)" змінювати склад виробу в CAD-системі. У 3D-модель CAD-системи передається вже змінений склад елементів, що входять до неї.

Вторинне графічне представлення присвоюється виробу після синхронізації даних з 3D-моделлю і дозволяє отримати загальне уявлення про геометричні властивості виробу безпосередньо в "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)" навіть за відсутності встановленої на комп'ютері CAD-системи. Вбудований візуалізатор 3D-моделей дозволяє обертати моделі, формувати спрощену відмальовку 3D-моделі, розрізи моделі по площинах:

 

Обмін даними з MES

Користувачам доступні вбудовані інструменти з передачі сформованих в "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)" інженерних даних в інформаційні системи, що містять конфігурацію "MES Оперативне управління виробництвом". Інженерні дані передаються у вигляді виробничого складу, представленого як "Ресурсні специфікації" і "Маршрутні карти". При цьому в обміні бере участь вся нормативно-довідкова інформація, що міститься в виробничому складі виробу.

Крім того, можливий двосторонній обмін іншої виробничої НДІ з системами, що містять конфігурацію "MES Оперативне управління виробництвом".

 

Технологічні переваги

Рішення "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)" розроблено на версії технологічної платформи "1С:Підприємство 8.3", яка дозволяє:

  • забезпечити високу надійність, продуктивність і масштабованість системи
  • організувати роботу з системою через Інтернет, в режимі тонкого клієнта або веб-клієнт (через звичайний інтернет-браузер), в тому числі в "хмарковому" режимі
  • створювати мобільні робочі місця з використанням планшетів та інших мобільних пристроїв
  • налаштовувати інтерфейс для конкретного користувача або групи користувачів з урахуванням ролі користувача, його прав доступу та індивідуальних налаштувань

Механізм функціональних опцій, реалізований в "PDM Управління інженерними даними 4 (PLM)", дозволяє "вмикати" або "вимикати" різні функціональні частини прикладного рішення без програмування (зміни конфігурації).

Повернутися назад