05.01.2022

Інформаційно-технологічний супровід (січень 2022 року)

У цій інформаційній новині:

1. Важлива інформація

2. Дайджест нових матеріалів, опублікованих з моменту попереднього огляду

3. Ціни

 


1. ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Запрошуємо на онлайн-семінар "Лекторій"

Запрошуємо на онлайн-семінар "Лекторій" на тему "Податки: підводимо підсумки та готуємося до новацій", який відбудеться 19 січня 2022 року в рамках інформаційно-технологічного супроводу (ІТС) користувачів.

Онлайн-семінар БЕЗКОШТОВНИЙ для користувачів з діючими договорами "ІТС ПРОФ", "ІТС Ретро", пакетами онлайн-сервісів "Тех.підтримка" або "Бухгалтерський"!

Ознайомитися з детальною програмою, а також зареєструватися на онлайн-Лекторій, можна на сайті Всеукраїнської громадської організації "Спілка автоматизаторів бізнесу".

 

Продовжено на 2022 рік заохочувальну програму для користувачів "ІТС ПРОФ"!

Продовжується дія заохочувальної програми для користувачів, що оформлюють договори "ІТС ПРОФ" на тривалий термін. В акції можуть взяти участь користувачі, які уклали договори "ІТС ПРОФ" на 12 місяців (у т. ч. пільгові договори "ІТС ПРОФ" за схемою 8 + 4) або 24 місяці на умовах оплати за весь період (за передоплатою). Термін дії заохочувальної програми – з січня 2022 року до грудня 2022 року.

Зареєструватися в заохочувальній програмі можна не пізніше 28-го числа (включно) того місяця, з якого починається договір "ІТС ПРОФ". Наприклад, для договорів, що починаються з січня 2022 р. – до 28 січня 2022 р., для договорів, що починаються з лютого 2022 р. – до 28 лютого 2022 року і т. д. Зареєструватися після зазначеної дати не можна.

Для користувачів, які уклали договори "ІТС ПРОФ" на 12 місяців (у т. ч. пільгові договори "ІТС ПРОФ" за схемою 8+4) або на 24 місяці, які починаються з січня 2022 року, в якості подарунка надається настінний календар на 2022 рік. У разі укладення договору "ІТС ПРОФ" на 24 місяці додатково надається брендований дорожній фен. 

Дізнатися детальніше про правила проведення та зареєструватися в заохочувальній програмі можна на СТОРІНЦІ.

 

Зимове зниження цін на модуль інтеграції ПРРО "Cashalot"!

Сервіс "Cashalot" дозволяє реєструвати розрахункові операції на серверах державних органів безпосередньо з програм для автоматизації бізнесу. Для популяризації сервісу новиною від 28.09.2021 р. повідомлено про акційну пропозицію в період з 01.10.2021 року до 28.02.2022 року включно – 40% знижки на модуль інтеграції ПРРО "Cashalot" з програмами для автоматизації бізнесу.

Докладнішу інформацію, у тому числі ціни, наведено у зазначеній вище новині.

 

Доступ до сервісу ІС ІТС

Усі користувачі, які мають пакети онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ", "ІТС Ретро", "ІТС для віддаленого офісу", "ІТС Ретро для віддаленого офісу", "ІТС для Партнерів", "Тех.підтримка", отримують повний доступ до сервісу інформаційної системи ІТС на сайті. Користувачі пакету "ІТС ТЕХНО" отримують доступ до сервісу інформаційної системи ІТС в обмеженому обсязі (тільки до онлайн-документації з продуктів для автоматизації бізнесу).

Доступ на сайт відкривається на час дії пакетів сервісів ІТС.

До уваги користувачів і партнерів!

Доступ до ІС ІТС здійснюється з використанням облікового запису Порталу ІТС. Тобто окремої реєстрації на сайті інформаційної системи ІТС не потрібно, користувач заходить на сайт з тим же логіном і паролем, що і на Портал ІТС.

Як зареєструватися на Порталі ІТС, описано в розділі "Як отримати доступ до інформаційної системи ІТС".

Перевірити реєстрацію договору ІТС можна в особистому кабінеті Порталу ІТС в розділі "Договори".

З усіх питань щодо роботи з інформаційною системою ІТС і сайту its.1c.ua звертайтеся за адресою web-its@1c.ua.

Питання про роботу Порталу ІТС можна задавати на webits-info@1c.ua.

 


2. ДАЙДЖЕСТ НОВИХ МАТЕРІАЛІВ, ОПУБЛІКОВАНИХ З МОМЕНТУ ПОПЕРЕДНЬОГО ОГЛЯДУ

Методична підтримка типових рішень BAS

У поточному випуску користувачам рішень "BAS Бухгалтерія" та "BAS Бухгалтерія КОРП" рекомендуємо ознайомитись з методиками модернізації та продажу нематеріальних активів.

Для користувачів програм "BAS ERP", "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Бухгалтерія КОРП" актуалізовано основні налаштування кадрового обліку та розрахунку зарплати.

Користувачам рішень "BAS ERP", "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Управління торгівлею" цікавим для ознайомлення буде приклад контролю цін під час оформлення продажів та методика повернення неоплачених товарів постачальнику.

Користувачам програми "BAS Малий бізнес" рекомендуємо ознайомитися зі статтями, автором яких є Анна Федосюк, спеціаліст-консультант компанії "Хвоя Інтегра" "Хвоя Інтегра". В матеріалах представлені різні аспекти використання прикладного рішення для автоматизації ключових процесів на підприємствах малого бізнесу. У поточному випуску в новому розділі "Робота з документами, довідниками і звітами" рекомендуємо ознайомитись з порядком використання тегів у програмі на прикладі класифікації всіх контрагентів. У розділі "CRM" цікавим для ознайомлення буде механізм роботи з лідами – потенційними клієнтами. У розділі "Облік запасів" представлено порядок налаштування обліку номенклатури за характеристиками для обліку схожих товарів.

Для користувачів усіх типових програм для автоматизації бізнесу оновлено архів курсів валют за попередній рік, що завантажується з сайту ІТС. У поточному випуску опубліковано архів курсів валют за період "січень 2021 р. – грудень 2021 р.".

 

Консультації з питань роботи рішень BAS

Розділ доповнено переліком рекомендацій та відповідей на питання щодо роботи рішень BAS.

 

Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами

У довідник "Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами" у розділ "Методичні рекомендації з використання сервісу "FREDO Звіт" додано опис налаштування лічильника для документів об'єднаної звітності.

Розділи "Консультації з використання сервісу "FREDO Звіт" доповнено переліком проблемних ситуацій та порядком їх виправлення.

З моменту попереднього огляду випущено версії "FREDO": 01.03.051 – 01.03.053.

 

Консультації аудитора

Довідник "Консультації аудитора" доповнено новими консультаціями з питань бухгалтерського, податкового та кадрового обліку, наданими в рамках сервісу "Консультації аудитора". Для ознайомлення з матеріалами довідника необхідна наявність пакету онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ", "ІТС Ретро" або "Бухгалтерський".

Поставити запитання аудитору, в тому числі для допомоги у формуванні запиту до ДПС, можна за адресою answ_audit@1c.ua або за допомогою web-форми з особистого кабінету на сайті ІТС.

В рамках сервісу надаються безкоштовні консультації для користувачів, які оформили один з пакетів онлайн-сервісів:

  • "ІТС ПРОФ" у кількості 1, 3, 6, 12 або 24 консультації, в залежності від терміну дії договору ІТС
  • "Бухгалтерський" та "ІТС Ретро" у кількості 12 консультацій

Детальніше про сервіс "Консультації аудитора" та умови його надання можна дізнатися на сторінці сервісу на Порталі ІТС.

 

Консультації для бухгалтера

У зв'язку зі змінами законодавства актуалізовано підрозділи "Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід) (форма № 2)" та "Звіт про рух грошових коштів (форма № 3 та 3-н)" розділу "Фінансова звітність" довідника "Фінансова та податкова регламентована звітність".

Розділ "Податкова звітність з ПДВ" довідника "Фінансова та податкова регламентована звітність" доповнено новим підрозділом "Додаток 2: Довідка про суму від’ємного значення звітного (податкового) періоду, яка зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду (Д2)". У ньому на прикладах розглянуто порядок заповнення таблиці 1 цього додатку, а також пояснено, хто та за яких обставин заповнює таблиці 2 і 3. Також приділено увагу порядку виправлення помилок, що їх припустилися при заповненні як додатка, так і декларації з ПДВ.

Опубліковано чергові коментарі методистів до нормативних документів. Звертаємо увагу на найбільш важливі:

  • Коментар від 29.12.2021: Верховна Рада України встановила обмеження щодо зменшення фінансового результату на суму від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих років для великих платників податків. Детальніше
  • Коментар від 24.12.2021: Верховна Рада України внесла зміни до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки (комп’ютерне програмування, надання програмних продуктів, видання комп’ютерних ігор та інше). Детальніше
  • Коментар від 21.12.2021: ДПС: з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої – четвертої груп, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, зобов’язані проводити розрахункові операції через РРО та/або ПРРО. Детальніше
  • Коментар від 17.12.2021: Закон про Держбюджет – 2022: розміри прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати на 2022 рік та їх вплив на інші величини, що використовуються у бухгалтерській практиці та соціальній сфері. Детальніше
  • Коментар від 14.12.2021: КМУ затвердив Порядок надання допомоги в рамках Програми "єПідтримка" (допомога у розмірі 1000 грн). Детальніше
  • Коментар від 10.12.2021: Оновлено Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств. Детальніше

У довіднику "Безкоштовний помічник бухгалтера" оновлено матеріал "Звітність до органу державної статистики" підрозділу "Звітність (види, терміни подання тощо)" розділу "Бухгалтеру на замітку" у зв’язку з оновленням форм статистичної звітності з 2022 року. Проте слід мати на увазі, що звітність за грудень та IV квартал 2021 року подається за "старими" формами.

Опубліковано відеоматеріали доповідей онлайн-семінару "Лекторій" від 9 грудня 2021 року, який був присвячений основним акцентам обліку необоротних активів під час закриття року та питанням обліку заробітної плати, ЄСВ та ПДФО у 2022 році. Переглянути відеоматеріали можуть користувачі, які мають пакети онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ", "ІТС Ретро", "Тех.підтримка" або "Бухгалтерський".

Додано нові консультації та відповіді на питання в довідник "Дебет-Кредит. Питання і консультації".

У довіднику "Календар бухгалтера" представлена інформація про терміни сплати податків і зборів, а також терміни подачі фінансової, податкової, статистичної звітності у січні 2022 року.

На сайті ІТС представлена актуальна станом на 28.12.2021 р. нормативно-правова база "ЛІГА:ЗАКОН. Інформаційно-правова підтримка", підготовлена ІАЦ "Ліга".

 

Консультації для бюджетної сфери

У довіднику "Закупівлі за державні кошти" у розділі "Організація публічних закупівель" розміщено матеріал "Тестування уповноважених осіб", в якому надано інформацію про вимоги, умови проходження тестування, доступ до електронної системи без проходження тестування, завершення діяльності тендерного комітету. Інформація корисна суб’єктам державного сектору й комерційним підприємствам - постачальникам товарів, робіт і послуг для бюджетних установ, учасникам державних тендерів.

У довіднику "Бухгалтерський облік суб’єктів державного сектору" в розділі "Фінансові активи" актуалізовано матеріал "Дебіторська заборгованість" у зв’язку з внесенням змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, а саме до порядку спливу позовної давності, який має значення для списання заборгованості. У розділі "Капітал та фінансовий результат" розміщено новий матеріал "Фінансовий результат", в якому розкрито інформацію стосовно визначення фінансового результату, його відображення у бухгалтерському обліку та у фінансовій звітності, а також наведено приклади відображення таких операцій в бухгалтерському обліку.

 

Нові версії прикладних рішень, що випущені з моменту попереднього огляду

Отримати оновлення зазначених прикладних рішень можна за допомогою сервісу "Оновлення програм".

Рішення Business Automation Software для масового та корпоративного ринку:

  • "BAS Малий бізнес", редакція 1.6, версія 1.6.16.3
  • "BAS Малий бізнес Базова", редакція 1.6, версія 1.6.16.3

Галузеві рішення Business Automation Software:

  • "BAS Будівництво. ERP", редакція 2.1, версія 2.1.24.6

Спільні рішення Business Automation Software + FlyDoc:

  • "BAS Бухгалтерія + FlyDoc", редакція 2.1, версія 2.1.16.2
  • "BAS Бухгалтерія КОРП + FlyDoc", редакція 2.1, версія 2.1.16.2
  • "BAS Управління торгівлею + FlyDoc", редакція 3.2, версія 3.2.24.4
  • "BAS Комплексне управління підприємством + FlyDoc", редакція 2.1, версія 2.1.24.4
  • "BAS Малий бізнес + FlyDoc", редакція 1.6, версія 1.6.16.3

Технологічна платформа 1С:Підприємство 8:

  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.20.1674
  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.19.1467
  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.18.1741

 


3. ЦІНИ

Роздрібні ціни на ІТС
Вид договору ІТС Договір Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС,
грн без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів за тарифом "ІТС ПРОФ"
  24 міс. 19 800
  12 міс. 9 900
  6 міс. 5 400
  3 міс. 3 000
  1 міс. 1 500
  пільговий супровід 12 міс. за схемою 8+4 5 800
  із щомісячною оплатою 1 000
Доступ до пакету онлайн-сервісів за тарифом "ІТС ТЕХНО"
  12 міс. 6 600
  6 міс. 3 900
  із щомісячною оплатою 660
"ІТС для віддаленого офісу" на 12 міс. (залежно від кількості дозволів)
  від 1 до 5 1 400
  від 6 до 10 1 280
  від 11 до 20 1 160
  від 21 до 50 1 040
  від 51 до 100 920
  більше 100 800
Апгрейд з "ІТС ТЕХНО" на "ІТС ПРОФ"
  доплата за 1 міс. 300
  доплата за 2 міс. 600
  доплата за 3 міс. 900
  доплата за 4 міс. 1 200
  доплата за 5 міс. 1 500
  доплата за 6 міс. 1 800
  доплата за 7 міс. 2 100
  доплата за 8 міс. 2 400
  доплата за 9 міс. 2 700
  доплата за 10 міс. 3 000
  доплата за 11 міс. 3 300
Доступ до пакету онлайн-сервісів за тарифом "ІТС Ретро"
  1-ї категорії на 12 міс. 13 950
  2-ї категорії на 12 міс. 18 000
  3-ї категорії на 12 міс. 26 100
  4-ї категорії на 12 міс. 34 200
"ІТС Ретро для віддаленого офісу" на 12 міс. (залежно від кількості дозволів)
  від 1 до 5 2 700
  від 6 до 10 2 400
  від 11 до 20 2 100
  від 21 до 50 1 800
  від 51 до 100 1 500
  більше 100 1 200
Апгрейд з "ІТС ТЕХНО" на "ІТС Ретро" 1-ї категорії 2-ї категорії
  доплата за 1 міс. 618 954
  доплата за 2 міс. 1 236 1 908
  доплата за 3 міс. 1 854 2 862
  доплата за 4 міс. 2 472 3 816
  доплата за 5 міс. 3 090 4 770
  доплата за 6 міс. 3 708 5 724
  доплата за 7 міс. 4 326 6 678
  доплата за 8 міс. 4 944 7 632
  доплата за 9 міс. 5 562 8 586
  доплата за 10 міс. 6 180 9 540
  доплата за 11 міс. 6 798 10 494
Апгрейд з "ІТС ПРОФ" на "ІТС Ретро" 1-ї категорії 2-ї категорії
  доплата за 1 міс. 342 678
  доплата за 2 міс. 684 1 356
  доплата за 3 міс. 1 026 2 034
  доплата за 4 міс. 1 368 2 712
  доплата за 5 міс. 1 710 3 390
  доплата за 6 міс. 2 052 4 068
  доплата за 7 міс. 2 394 4 746
  доплата за 8 міс. 2 736 5 424
  доплата за 9 міс. 3 078 6 102
  доплата за 10 міс. 3 420 6 780
  доплата за 11 міс. 3 762 7 458

 

Роздрібні ціни на "ІТС ПРОФ" за програмою лояльності
Придбаний договір ІТС Тривалість попереднього договору ІТС
24, 12 міс.
або
пільговий 8+4
6 міс. 3 міс. 
(в т.ч. пільговий)
1 міс.
Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС, грн без ПДВ
"ІТС ПРОФ" на 12 місяців 8 700 9 300 9 600 9 800
"ІТС ПРОФ" на 6 місяців 4 800 5 100 5 250 5 350
"ІТС ПРОФ" на 3 місяці 2 700 2 850 2 925 2 975
"ІТС ПРОФ" на 1 місяць 1 400 1 450 1 475 1 490

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "Тех.підтримка"
Вид доступу до онлайн-сервісу Рекомендована роздрібна ціна, грн без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів "Тех.підтримка" на 12 міс. 3 000

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "Бухгалтерський"
Вид доступу до онлайн-сервісу Рекомендована роздрібна ціна, грн без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів "Бухгалтерський" на 12 міс. 5 900

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "RDI Service"
Вид доступу до онлайн-сервісу Рекомендована роздрібна ціна, грн без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу "RDI Service" на 12 міс. 720

 

Роздрібні ціни на онлайн-сервіси "FREDO"
Вид доступу до онлайн-сервісу Рекомендована
роздрібна ціна,
грн без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для юр. особи на 12 міс. 3 000
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для юр. особи (додаткове підключення) на 1 міс. 250
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для ФОП на ССО на 12 міс. 1 200
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для ФОП на ССО (додаткове підключення) на 1 міс. 100
Доступ до онлайн-сервісу "FREDO Звіт" для юр. особи (додаткове підключення) на 1 міс. 200
Доступ до онлайн-сервісу "FREDO Звіт" для ФОП на ССО (додаткове підключення) на 1 міс. 30
Доступ до онлайн-сервісу "FREDO ДокМен" (додаткове підключення) на 1 міс. 83

 

Роздрібні ціни на онлайн-сервіс "ІТС Галузевий"
Вид сервісу 
"ІТС Галузевий"
Кількість місяців Рекомендована роздрібна ціна, грн без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 1-ї категорії
  1 міс. 540
  3 міс. 1 170
  6 міс. 2 160
  12 міс. 4 050
  Пільговий 12 міс. (8+4) 2 700
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 2-ї категорії
  1 міс. 1 080
  3 міс. 2 340
  6 міс. 4 320
  12 міс. 8 100
  Пільговий 12 міс. (8+4) 5 400
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 3-ї категорії
  1 міс. 2 160
  3 міс. 4 680
  6 міс. 8 640
  12 міс. 16 200
  Пільговий 12 міс. (8+4) 10 800
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 4-ї категорії
  1 міс. 3 240
  3 міс. 7 020
  6 міс. 12 960
  12 міс. 24 300
  Пільговий 12 міс. (8+4) 16 200

 

Сервіс "Консультації аудитора"
Найменування Рекомендована роздрібна ціна,
грн з ПДВ 20%
Інформаційно-консультаційна послуга "Консультація аудитора" 450

 

Сервіс "Пактум.Контрагент"
Вид доступу до онлайн-сервісу Рекомендована роздрібна ціна,
грн без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-2200 на 12 міс. 3 000
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-1200 на 6 міс. 2 000
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-300 на 3 міс. 600

 

Сервіс "FlyDoc"
Вид доступу до онлайн-сервісу Рекомендована роздрібна ціна, грн без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc"
для юридичної особи на 1 рік
5 000
Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc"
для фізичної особи-підприємця (ФОП) на 1 рік
2 500

 

Сервіс "Опендатабот.Ризики"
Вид доступу до онлайн-сервісу Рекомендована
роздрібна ціна,
грн без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу та оновлення ПП Опендатабот.Ризики-150 на 3 місяці 1 200
Доступ до онлайн-сервісу та оновлення ПП Опендатабот.Ризики-150 на 12 місяців 3 980
Доступ до онлайн-сервісу та оновлення ПП Опендатабот.Ризики-300 на 12 місяців 7 980
Доступ до онлайн-сервісу та оновлення ПП Опендатабот.Ризики-500 на 12 місяців 13 980

 

Сервіс "Cashalot"
Вид доступу до онлайн-сервісу Роздрібна ціна
однієї каси,
грн без ПДВ
Поставка примірника інтегрованої комп'ютерної програми "CASHALOT" і пакетів оновлень (компонентів) фізичній особі-підприємцю з правом використання на рік (від 1 до 2 кас) 1 220
Поставка примірника інтегрованої комп'ютерної програми "CASHALOT" і пакетів оновлень (компонентів) фізичній особі-підприємцю з правом використання на рік (від 3 до 9 кас) 905
Поставка примірника інтегрованої комп'ютерної програми "CASHALOT" і пакетів оновлень (компонентів) фізичній особі-підприємцю з правом використання на рік (від 10 і більше кас)  680
Поставка примірника інтегрованої комп'ютерної програми "CASHALOT" і пакетів оновлень (компонентів) юридичній особі з правом використання на рік (від 1 до 2 кас) 2 210
Поставка примірника інтегрованої комп'ютерної програми "CASHALOT" і пакетів оновлень (компонентів) юридичній особі з правом використання на рік (від 3 до 9 кас) 1 670
Поставка примірника інтегрованої комп'ютерної програми "CASHALOT" і пакетів оновлень (компонентів) юридичній особі з правом використання на рік (від 10 і більше кас) 1 265

 

Сервіс "Хмаринка"
Вид доступу до онлайн-сервісу Рекомендована
роздрібна ціна,
грн без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу "Хмаринка". Тариф DEMO на 1 місяць
Доступ до онлайн-сервісу "Хмаринка". Тариф Small на 1 місяць 390
Доступ до онлайн-сервісу "Хмаринка". Тариф Small на 6 місяців 2 220
Доступ до онлайн-сервісу "Хмаринка". Тариф Small на 12 місяців 4 120
Опція тарифу Small онлайн-сервісу "Хмаринка". Додатковий сеанс на 1 місяць 390
Опція тарифу Small онлайн-сервісу "Хмаринка". Додаткова інтернет-програма на 1 місяць 50
Повернутися назад