17.02.2022

Початок продажу продуктів "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом"

Повідомляємо початок продажу галузевого прикладного рішення "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом", призначеного для автоматизації виробничого планування, планування ресурсів підприємства, обліку виконання виробничих показників та забезпеченості підприємства ресурсами, складського обліку запасів та аналізу виробничих показників. Прикладне рішення може використовуватися в будівельних організаціях усіх рівнів (генеральними підрядниками, підрядниками та субпідрядниками).

З 18.02.2022 р. в продажі продукти:

Найменування
Рекомендована
роздрібна ціна,
грн без ПДВ
Business Automation Software for Construction. Building Production Management 9 300
Business Automation Software for Construction. Building Production Management. Client License for 1 user 4 680
Business Automation Software for Construction. Building Production Management. Client License for 5 users 16 224
Business Automation Software for Construction. Building Production Management. Client License for 10 users 31 200

Детальніше опис функціональних можливостей програми "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" наводиться в Додатку.

 

ПОРЯДОК ПРОДАЖУ ПРОГРАМНИХ ПРОДУКТІВ

Розповсюдження та впровадження програмних продуктів "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" ведеться тільки членами Всеукраїнської громадської організації "Спілка автоматизаторів бізнесу" (САБ).

Програмний продукт постачається в електронному вигляді. В комплект поставки входять всі необхідні дистрибутиви, документація, набір пін-кодів, реєстраційна анкета і користувацька угода. Можна придбати основну поставку програмного продукту разом з клієнтськими і серверними ліцензіями.

Дистрибутиви програмних продуктів доступні після придбання в особистому кабінеті користувача на Порталі ІТС.

 

ОСОБЛИВОСТІ ОТРИМАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСТАВОК ПРОГРАМНИХ ПРОДУКТІВ

Після придбання програмних продуктів партнеру в його особистий кабінет на порталі інформаційно-технологічного супроводу (далі – Портал ІТС) за адресою https://portal.bas-soft.eu/ буде передано комплект електронної поставки, який включає реєстраційний номер, пін-коди для активації продуктів і його реєстрації, а також посилання на скачування дистрибутиву, документації та інших матеріалів, які передбачено в складі даного продукту.

Продукт реєструється в базі технічної підтримки одночасно з передачею продукту партнеру. Після цього покупець продукту отримує статус зареєстрованого користувача. Паперові варіанти реєстраційних карток не друкуються. Для підтвердження володіння ліцензійним продуктом користувачу достатньо роздрукувати електронний варіант заповненої реєстраційної картки і мати документи, які підтверджують легальність придбання.

Партнер може передати користувачу продукт різними способами:

  • завантажити та особисто встановити продукт на комп’ютер користувача
  • переслати комплект поставки електронною поштою
  • зареєструвати продукт в особистому кабінеті користувача на Порталі ІТС за адресою https://portal.bas-soft.eu/, після чого в особистому кабінеті користувача з’явиться посилання на скачування дистрибутиву і пін-коди, необхідні для активації продукту

Звертаємо увагу, посилання на скачування дистрибутиву будуть дійсні протягом 30 днів з моменту "відвантаження" продукту партнеру. Необхідно за цей період встигнути скачати дистрибутив програмного продукту.

Документація і супровідні матеріали постачаються в форматі ресурсу https://its.bas-soft.eu/. Документація має ієрархічну структуру ("дерево"), яка складається з розділів, при цьому кожний розділ являється, в свою чергу, вузлом ієрархічної структури. Таке представлення дозволяє відразу побачити зміст книги і швидко переходити до потрібного розділу.

Для встановлення програми на комп’ютер необхідно розпакувати архів і запустити autorun.exe. Далі в діалозі можна встановити програму повністю "одним кліком" або вибрати встановлення частинами, а також переглянути документацію і супровідні матеріали.

Програмні продукти "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" є захищеними і містять фрагменти коду, які не підлягають зміні користувачем, мають захист від несанкціонованого використання. При цьому реалізовано принцип максимальної відкритості коду для забезпечення можливості адаптації продукту під потреби кінцевих користувачів.

Розширення кількості автоматизованих робочих місць для продуктів "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" здійснюється придбанням клієнтських ліцензій на платформу (на 1, 5, 10, 20, 50, 100 і більше робочих місць) і клієнтських ліцензій на конфігурацію (на 1, 5 або 10 робочих місць), у випадку захисту конфігурації системою ліцензування конфігурацій (СЛК).

Кількість ліцензій на використання конфігурації і платформи, які купуються, визначається виходячи з потреби в максимальній кількості користувачів, які одночасно працюють з конфігурацією.

Для роботи в варіанті клієнт-сервер необхідно придбати ліцензію на використання в серверному варіанті.

 

ЗНЯТТЯ З ПРОДАЖУ І ПІДТРИМКИ РІШЕННЯ "ПІДРЯДНИК БУДІВНИЦТВА 3.0. УПРАВЛІННЯ БУДІВЕЛЬНИМ ВИРОБНИЦТВОМ"

Одночасну з виходом програмного продукту "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" з 18.02.2022 р. знімаються з продажу програмні продукти, які містять конфігурацію "Підрядник будівництва 3.0. Управління будівельним виробництвом".

Звертаємо увагу, що електронні поставки програмних продуктів, які містять конфігурацію "Підрядник будівництва 3.0. Управління будівельним виробництвом" будуть доступні для завантаження до 31.03.2022 р. Починаючи з 01.04.2022 р. завантажити електронну поставку вказаних продуктів на Порталі ІТС буде неможливо.

Технічна підтримка конфігурації "Підрядник будівництва 3.0. Управління будівельним виробництвом" буде здійснюватися до початку випуску програмного продукту "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом".

Користувачі програмних продуктів, які містять конфігурацію "Підрядник будівництва 3.0. Управління будівельним виробництвом", можуть перейти на програмний продукт "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" на пільгових умовах (див. розділ "Апгрейд основних поставок на пільгових умовах" і "Апгрейд ліцензій").

Перехід на прикладне рішення "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" здійснюється оновленням актуальної версії конфігурації "Підрядник будівництва 3.0. Управління будівельним виробництвом" (на момент виходу новини – версії 3.0.7), при цьому накопичені облікові дані повністю зберігаються (без змін та втрат).

 

АПГРЕЙД

Апгрейд основних поставок на пільгових умовах

Придбати продукт "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" на умовах апгрейду за фіксованою ціною 300 грн. можуть зареєстровані користувачі програмних продуктів, які містять конфігурацію "Підрядник будівництва 3.0. Управління будівельним виробництвом" за наявності діючого договору ІТС.

Звертаємо увагу, що пільговий апгрейд виконується тільки на основну поставку продукту без врахування додаткових і серверних ліцензій. Обмеження за термінами пільгового апгрейду немає.

Для виконання апгрейду необхідно повернути реєстраційну картку, користувацьку угоду і ключ захисту платформи (тільки для продуктів з апаратним захистом). Ключі захисту конфігурації залишаються у користувачів для можливості архівного перегляду даних.

 

Апгрейд ліцензій

Для користувачів, які здійснили перехід з програмних продуктів, які містять конфігурацію "Підрядник будівництва 3.0. Управління будівельним виробництвом", на "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом", передбачено апгрейд клієнтських ліцензій цих галузевих продуктів на клієнтські ліцензії "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" на таку ж кількість робочих місць за фіксованою ціною 1320 грн.

Для виконання апгрейду, користувачам необхідно звертатися до членів САБ (див. список http://unionba.com.ua/participants).

Для виконання апгрейду необхідно повернути реєстраційну картку і користувацьку угоду програмного продукту, з якого виконується апгрейд. Ключі захисту конфігурації залишаються у користувачів для можливості архівного перегляду даних.

Користувач, який купує продукт "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" на умовах апгрейду, повинен завершити роботу в програмному продукті, який здається в апгрейд. В подальшому він може користуватися продуктом, який здано в апгрейд, тільки для перегляду історичних облікових даних, але не повинен використовувати його для обліку поточної діяльності. Підтримка програмного продукту, який здано в апгрейд, не надається.

Якщо такі умови для користувача неприйнятні, то він може придбати продукт "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" без апгрейдної знижки, тобто за повну ціну.

 

Заміна типу захисту

Заміна типу захисту для продуктів "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" не передбачена.

 

СЕРВІСНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ

Сервісне обслуговування програмних продуктів "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" і підтримка користувачів в частині роботи з платформою здійснюється за договором Інформаційно-технічного супроводу (ІТС).

Підтримка в частині платформи здійснюється Лінією консультацій з 9:30 до 17:30 у робочі дні (за розпорядком роботи київських підприємств):

  • за телефонами +38 (044) 222-72-10, +38 (044) 222-72-45
  • електронною поштою: hotline@bas-soft.eu

Підтримка в частині конфігурації "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" здійснюється компанією "ІМПУЛЬС-ІВЦ" з 9:30 до 17:30 у робочі дні (за розпорядком роботи київських підприємств):

  • за телефоном: +38 (044) 383-03-73
  • електронною поштою: hline@impuls-ivc.ua

Оновлення платформи і прикладних рішень BAS публікуються на сайті https://dl.bas-soft.eu. Доступ на сайт виконується за логіном і паролем доступу на Портал ІТС.


ДОДАТОК

 

ОПИС ФУНКЦІОНАЛЬНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ ПРОГРАМНОГО ПРОДУКТУ "BAS БУДІВНИЦТВО. УПРАВЛІННЯ БУДІВЕЛЬНИМ ВИРОБНИЦТВОМ"

Програмний продукт "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" містить технологічну платформу та конфігурацію (прикладне рішення) "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом". Правила ведення обліку налаштовані саме в конфігурації.

"BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" призначений для автоматизації управлінського обліку в організаціях, які є генеральними підрядниками, підрядниками і субпідрядниками.

 

ДЛЯ КОГО?

Програмний продукт "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" призначений для:

  • вищого керівництва: контроль проєктів і термінів виконання будівництва згідно плану-графіку
  • головного інженера: керування проєктами, контроль термінів і якості робіт
  • заступника директора: дозволяє оперативно отримувати дані про вартість робіт, матеріалів при плануванні бюджетів
  • виконроба: переведення локальних кошторисів в календарні плани, організація виробництва робіт, контроль виконання проєкта, раціональне використання трудових та матеріальних ресурсів
  • майстрів: організація виробництва визначених видів робіт бригадами
  • бригадирів: швидке формування бригад, завдань, контроль виконання робіт
  • головного технолога: організація роботи в календарні плани, ведення оперативного керування проєктами, контроль процесу виконання робіт
  • головного механіка: контроль всієї механізації на підприємстві
  • головного енергетика: організація енергозбереження всіх видів

 

ПЕРЕВАГИ ПРОГРАМИ

Програма забезпечує:

  • швидке заповнення форм: швидке заповнення КБ-2, КБ-3, тижнево-денного графіка виконання робіт
  • перетворення кошторисів: перетворення локальних кошторисів у календарні плани за лічені хвилини
  • планування і контроль: повний контроль закупівель
  • розподіл матеріалів в розрізі об’єктів будівництва на будь-який проміжок часу
  • керування персоналом: ведення кадрового обліку і формування бригад, облік виконаних робіт
  • контроль будівництва: план-фактний аналіз календарного плану в розрізі робіт, матеріалів, ресурсів, БМіМ

 

ФУНКЦІОНАЛЬНІ МОЖЛИВОСТІ ПП "BAS БУДІВНИЦТВО. УПРАВЛІННЯ БУДІВЕЛЬНИМ ВИРОБНИЦТВОМ"

  • Планування ресурсів: забезпечення матеріалами (формування потреб в розрізі об’єктів будівництва, оформлення замовлень постачальнику як по проєкту, так і по компанії в цілому, контроль постачань), забезпечення трудовими ресурсами, БМіМ
  • Формування календарних планів робіт: діаграма Ганта по роботам, матеріалам і ресурсам, мережева діаграма, ведення календарних планів в розрізі проєктів
  • Облік виробництва у будівництві: контроль виконання виробничих показників, забезпечення ресурсами; ведення складського обліку: надходження і списання матеріалів, резервування матеріалів по складам будівництва
  • Облік будівельно-монтажних робіт: ведення обліку будівельно-монтажних робіт, приймання субпідрядних робіт, реалізація БМР з формуванням акта про приймання виконаних робіт (форма КБ-2) і довідки про вартість виконаних робіт та витрат (форма КБ-3), заповнення і формування загального журналу робіт (форма КБ-6а).

Також в програмному продукті передбачено можливість механізму завантаження кошторису з програмного продукту "АВК 5" з формату OUTBOX, як окремий проект, з подальшим перетворенням в календарний план та обмін даними з програмним продуктом "BAS Будівництво. Керування фінансами". Вказані механізми не входять до поставки програмного продукту "BAS Будівництво. Управління будівельним виробництвом" і налаштовуються розробником за окрему плату.

 

Робота з розподіленими інформаційними базами

В конфігурацію включені плани обміну для розподілених інформаційних баз.

 

Автоматичне оновлення конфігурації

У конфігурацію включений помічник оновлення конфігурації, який дозволяє отримати інформацію про останні оновлення, розміщені на сайті підтримки користувачів в мережі Інтернет, і автоматично встановити виявлені оновлення. Якщо файл оновлення вже отриманий, то помічник дозволяє провести оновлення з використанням файлу постачання оновлення (*.cfu) або файлу постачання конфігурації (*.cf) з будь-якого локального або мережевого каталогу.

 
Повернутися назад