Впровадження регламентного та фінансового обліку в деволоперській компанії SAGA Development на базі BAS ERP

Повернутись до опису впровадження
Відгук
В 2018 році перед нашою компанією, що працює галузі житлового та комерційного будівництва в м.Києві та інших регіонах України, стояла задача консолідації фінансової звітності.

На момент звернення декілька проектів будівництва вже завершувались, але більша частина лише розпочиналась. Фінансовий управлінський облік, який на той час вівся фактично вручну, не давав змоги розвиватися компанії, у відповідності з її планами.
Проаналізувавши існуючу структуру компанії та звітність я звернулась за консультацією до команди Антенор Груп для побудови такої звітності. Команда Антенор Груп виконувала роботи з побудови консолідованого обліку в будівельних компаніях і у мене вже був позитивний досвід роботи з ними. Це і стало причиною вибору команди Антенор Груп для даного проекту.

На той момент регламентний облік вівся сторонніми аудиторськими компаніями в різних конфігураціях і говорити про нормальну консолідацію було неможливо.
Виконавши додатковий аналіз команда Антенор Груп запропонувала будувати облік і консолідовану фінансову звітність на базі вже придбаної для цілей управління операційною діяльністю конфігурацію BAS ERP.

Нажаль, вже прийняті на той момент принципи побудови структури базі управління операційною діяльністю, не дали змоги вести весь облік в одній базі - тому було прийнято рішення щодо створення на основі BAS ERP іншої “Інформаційної бази регламентного та фінансового обліку” з налагодженням автоматичного обміну даними між базами.

Різні компанії в нашому бізнесі виконують різні функції: Замовник, Генпідрядник, Девелопер, тощо. Облік у кожного з них має свої специфіки, але базові принципи обліку, необхідні для консолідації звітності, було розроблено і закладено в побудоване рішення в “Інформаційній базі регламентного та фінансового обліку”.
У співпраці з командою Антенор Груп ми розробили необхідну структуру підприємства, побудували структуру організацій (за ролями у бізнесі), розробили правила наповнення ключових довідників.

На початку 2020 року у впровадженому рішенні вівся облік усіх юридичних осіб групи компаній, регулярно додавались нові юридичні особи. В програмі налагоджена фінансова звітність (Cashflow, Balance) у розрізі будівельних проектів компанії.

Дані управлінської звітності використовуються у сторонніх програмних продуктах для побудови загальної картини стану компанії - вище керівництво компанії має змогу переглянути верхній рівень показників у зручному форматі і, за необхідності, детально переглянути дані всередині реалізованого рішення.
Для керівників середньої ланки (керівників проектів) побудована своя система фінансової звітності з розділенням прав (за доступними проектами). Користувачі з доступом до всіх проектів можуть бачити повну картину.

Під час роботи над проектом мінімізовано подвійне введення інформації в різні бази: налагоджено автоматичний обмін первинною інформацією між базами.

В впровадження рішення ми досягли зменшення повторного введення інформації, підвищилась її точність, оперативність фінансових звітів досягла рівня, про які керівництво і не здогадувалось на початку проекту.

На поточний момент впроваджено 30 робочих місць, з яких виконується робота щодня.

Оцінка впровадженої інформаційної системи за наступними параметрами за 5-ти бальною шкалою:
Відповідність потребам компанії: 4 (Де “5” - в інформаційній системі реалізовані всі необхідні можливості)
Зручність роботи з програмою: 5 (Де “5” - працювати з програмою легко та комфортно)
Якість роботи партнера: 5 (Де “5” - роботою партнера дуже задоволений)

З огляду на вищевказане, можу сміливо рекомендувати рішення BAS ERP та команду Антенор Груп для впровадження обліку та консолідованої звітності в інших компаніях.
Відповідність потребам організації:
5
Зручність роботи з програмою:
5
Оцініть якість роботи партнера:
5
Чи рекомендували б колегам використати це рішення для автоматизації діяльності:
Так
Фінансовий директор ТОВ “Сага Девелопмент” Обухов Руслан Олександрович
02.07.2021